JoonasTreenikuulumisia omista sekä juoksutiimin treeneistä

No niin, se olisi sitten ensimmäinen kunnon treeniviikko melkein voiton puolella. Kuntoutus etenee suunnitelmien mukaan ja tällä viikolla olen pystynyt jo pyöräilemään niin, että kipeällä jalalle uskaltaa jo antaa hieman enemmän painetta. Fillarointi on muutenkin ollut mitä parhainta treeniä, koska sen avulla olen pystynyt pikkuhiljaa lisäämään kuormitusta ja kasvattamaan samalla nilkan liikerataa. Revennyt kohta aristaa edelleen hieman, mutta tästä huolimatta on ollut todella positiivista huomata kuinka voimat alkavat palata jalkoihin. Ja kun olen vielä syysihminen, eivät ”pikku” sade ja tuuli ole häirinneet menoa, vaan pikemminkin kannustaneet treenaamaan enemmän. Kimiltä lainaksi saatu CycloCrossi on osoittautunut korvaamattomaksi peliksi, koska näin olen päässyt ajamaan myös muualla kuin maanteillä. Varsinkin keskuspuisto, Vanhankaupunginlahti sekä Vantaanjoenvarsi ovat mitä parhaimpia pyöräilymaastoja!

Pyöräilyn lisäksi olen tehnyt muutaman kevyen kuntopiirin sekä käynyt vesijuoksemassa, joka olikin yllättävän antoisa kokemus. Olin keskiviikkona Helsinki Core Trainersin Villen kanssa Mäkelänrinteen uintikeskuksessa ja Ville opastuksella huomasin kuinka jumissa terve jalka oli, kun liikeradat eivät olleet lähelläkään toista jalkaa. Varsinkin keskimmäinen pakaralihas tuntui olevan todella jumissa ja nyt kun se huomattiin, olen voinut myös huomioida sen paremmin venyttelyssä ja lihashuollussa ylipäänsä. Huomenna olisi sitten luvassa taas hieman vesijuoksua sekä kuntopiiriä ja sunnuntai pyhitetään levolla ja lihashuollolle.

Motivaatio harjoitteluun on kasvussa ja halu päästä juoksemaan on huipussaan. Nyt vain pitää ottaa iisiisti ja hoitaa paikat kerralla kuntoon, jotta pääsen aloittamaan taas juoksun. Kiirehän tässä ei ole, vaikka välillä siltä tuntuukin. Tänään olisi ollut esimerkiksi niin mahtavaa päästä juoksemaan ASA:n juoksutiimin kanssa heidän tekemänsä 45 minuutin vauhtileikittely, joka päästiin viemään poikkeuksellisesti poutasäässä. Tiimiläiset tekivät vauhtileikittelyn ja sen jälkeiset tekniikkatreenit niin huikealla asenteella, että olisi tehnyt mieli juosta vieressä kannustamassa. Ensimmäinen kuukausi on kantanut jo paljon hedelmää ja juoksijoiden parantunut tekniikka on johtanut moniin positiivisen ahaa-elämyksiin, mikä on ainakin itselleni ollut erittäin palkitsevaa. Juoksutiimi treenaa seuraavan kerran sunnuntaina Core Trainersin Thomaksen johdolla voimaharjoittelua ja jään mielenkiinnolla odottamaan sitä mitä on luvassa.

1 comment

Kommentoi

Kommentit