JoonasTestissä New Balance 870v2

Toiseksi viimeisenä New Balancen testiin tulleista kengistä arvostellaan lievästi tuettu traineri 870v2, joka uudistui viime syksyksi. Siksi siitä puuttuu vielä ominaisuuksia, jotka löytyivät jo testaamistamme neutraaleista 1080v3 sekä 890v3-malleista, jotka uudistuivat täksi kevääksi. New Balancen tuetut kengät uudistuvat syksyisin eli uudistukset ovat oletettavasti tulossa myöhemmin tänä vuonna.

Yleiset ominaisuudet

New Balance 870v2

  • Paino: 277.8 (US 9)
  • Droppi: 8mm – Kanta (27mm), Päkiä (19mm)
  • Vaimennus: ABZORB vaahto
  • Välipohja: RevLite vaahto, jonka sisältä löytyy myös kiertojäykkyystuki. Ylipronaatiotuki on rakennettu hieman tiheämmästä vaahdosta.
  • Päällinen: Avoin ja hengittävä mesh-päällinen kattaa melkein koko päällisen, jotta kenkä pysyisi keveänä ja hengittävänä. Synteettise osat päällisessä ovat suunniteltu istuvuuden parantamiseksi. Pohjallisen alle on vielä ommeltu ABZORB -vaahdosta tehty lesti antamaan lisävaimennusta.
  • Ulkopohja: Ndurance hiilikumia kannassa sekä osassa päkiää, loppuosa päkiästä on vaimentavaa ja responsiivisuutta parantavaa paisutettua kumia.
  • Lesti: 870v2:n lesti on nimeltään PL-1 natural, mikä tarkoittaa, että lesti on stardardimitoitettu kannan kuin päkiän leveyden sekä varvasboksin korkeuden suhteen niin, että se vastaisi mahdollisimman lähellä normaalia jalan lestiä.

Testit

Istuvuus ja pito

New Balancen PL-1 lesti oli testaamassani koossa hieman liian iso. Sama hommahan ilmeni myös 1080v3:n testeissä ja siksi olisikin kiva testata seuraavalla kerralla pykälää pienempää kokoa, koska kengän pituus olisi voinut olla aavistuksen lyhyempi. Kanta istui kantakappiin hyvin levyeden ja pituuden suhteen, mutta kantakapin korkeus oli hieman liian korkea, koska sen reunat painoivat hieman kehräsluita. Mutkissa huomasin saman ongelman kuin 1080v3:n kanssa eli jalka pääsi liikkumaan päkiän kohdalta hieman liikaa. Ongelmista huolimatta uskon, että kengän istuvuus on mahdollista saada hyväksi, kun saa vain koon kohdalleen. Paisutettu kumi piti hyvin alustoilla, mihin se on suunniteltukin.

Vaimennus ja tuki

New Balancen vaimennus on perinteisesti hyvää luokkaa, eikä tämäkään kenkä tehnyt asian suhteen poikkeusta. Useammasta eri vaahdosta koostuva vaimennus on monia muita testaamiani trainereita pehmeämpi. Tämä on tavallaan sekä hyvä, että huono asia, koska pehmeys mahdollistaa laajemman käyttäjäkunnan, kun taas responsiivisuuden heikkous voi viedä menohaluja hieman kehittyneemmiltä juoksijoilta. Toisaalta taas 8mm:n droppi helpottaa juoksutekniikan toimivuutta, mikä taas parantaa kengän juoksuominaisuuksia. Mietin tätä vaimennusasiaa aika pitkään ja yksi mahdollisuus hieman omituiseen tuntumaan voi olla koon lisäksi myös siinä, että kengän pohja oli aika paljon leveämpi kuin itse lesti, mikä saattoi hankaloittaa askelta ja vaimennuksen toimivuutta.

Ylipronaatiotuki oli itseasiassa aika maltillinen ja päkiän kautta juostessa sitä ei juurikaan tuntenut, mutta kanta-astunnassa sen tunsi, mutta ei mitenkään liian voimakkaasti. Ylipronaatiotuen muoto toimi myös hyvin, koska se ei ainakaan itselläni jäykistänyt kenkää liikaa.

Materiaalit ja yhteenveto

Materiaalit kestivät hyvin niin pohjan kuin päällisenkin suhteen. Ongelmaksi tuli kuitenkin se, että kun olin jo testannut neutraalit uutuudet uusille materiaaleilla jäi niiden ominaisuuksia kaipaamaan. Tämä nyt toisaalta osoittaa sen, että New Balance on ainakin omasta mielestäni menossa oikeaan suuntaan. Materiaalien valinta vaikuttaa luonnollisesti myös painoon ja vaikka tuetut kengät painavatkin lähtökohtaisesti hieman neutraaleja enemmän, on kuitenkin selvää, että 870v2 kaipaa kevennystä, jos sitä verrrataan nyt uudistuneisiin neutraaleihin kenkiin. Esimerkiksi 1080v3 on kevyempi kuin 870v2 ja 1080v3 on kuitenkin lähtökohtaisesti PK-kenkä.

Jään odottamaan tänä vuonna tulevaa uudistusta, mutta jos kenkä kiinnostaa jo nyt, kannattaa olla koon suhteen tarkka. Suosittelen, että ottaa vähintään koon normaalia pienemmän, koska kyse on kuitenkin trainerista, joka toimii reippaammilla lenkeillä ja harrastelijan kisakenkänä.

Kommentoi

Kommentit