JoonasTestissä Aerial7 SoundDisc Sport Beanie

Aerial7 on vuonna 2008 perustettu yritys, jonka perustajat jakavat yhteisen vision rakentaa uniikkeja audiotuotteita, jotka ottavat vaikutteita taiteista, musiikista, katukulttuurista, muodista sekä ylipäänsä aktiivisesta elämäntavasta. Jatkuva kiinnostus kehitystä kohtaan on johtanut siihen, että Aerial7 on kehittänyt markkinoille todella mielenkiintoisista materiaaleista ja innovaatioista koostuvia tyylikkäitä päähineitä ja kuulokkeita, jotka uudelleenmäärittelevät kuulokkeet muoti- tai urheilutuotteena. Aerial7 on pysynyt merkkinä, joka kehittyy jatkuvasti, mikä on johtanut myös sen nopeaan kasvuun ja leviämiseen. Tuotteita on mahdollista ostaa jo yli 60:ssa maassa ja nyt myös Suomessa.

aerial7_beanie_2

Kuten aiemmin jo mainitsin, sain noin kuukausi sitten mahdollisuuden päästä testaaman Aerial7:n SoundDisk Sport Beanie -tuotetta, joka on aktiiviseen liikkumiseen ja urheiluun. Pipo on suunniteltu teknisistä materiaaleista, kuten tavalliset juoksu- ja urheilupipot, mutta uutta tässä on se, että pipon sisälle on sijoitettu ohuet (8,5mm) levymäiset kuulokkeet. Näin ohut pipo ja ohuet kuulokkeet on mahdollista laittaa myös esimerkiksi kypärän alle.

Pipoa on mahdollista käyttää kaikkien toistolaitteiden kanssa, koska sen pitkä kuulokepiuha riittää taskuun kuin taskuun ja pysyy näin poissa tieltä. Mielenkiintoinen innovaatio on myös pipon taakse tehty pidike, jota voidaan käyttää lyhyemmällä piuhalla. Pidikkeeseen on mahdollista laittaa kiinni klipsillä toimivia shuffle laitteita kuten iPod shuffle. Tämä tulee tarpeeseen varsinkin kovemmissa harjoituksissa ja haastavammissa maastoissa, koska näin piuha ei tule ollenkaan tiellä, minkä lisäksi käyttäjän ei tarvitse kantaa painavia laitteita taskussa. Kuulokepiuhaan on myös suunniteltu mikrofoni, jotta puhelumahdollisuuskin on olemassa.

aerial7_beanie_1

Käyttokokemus

Kuten jo aiemmassa postissani mainitsin, olin alusta lähtien erittäin kiinnostunut testaamaan tuotetta, koska en normaalisti kuuntele musiikkia juostessa, mihin on olemassa kaksi syytä. Ensinnäkin olen kokenut hankalaksi kuulokkeiden pysymisen korvissa ja toiseksi taas ongelmaksi on muodostunut se, että ympäristön äänet häviävät täysin, mikä on vaarallista varsinkin kaupunkiympäristössä juostessa. Lähdin purkamaan tätä testausta siksi juuri näiden kahden ongelman kautta.

Varsin pian testaamisen aloittamisen jälkeen kävi selväksi, että entiset ongelmat ovat nyt historiaa. Levymäiset kuulokkeet oli helppo kohdistaa korville ja siirtää pois korvilta. Tämä oli todella mahtavaa kolmesta syystä. Nyt ongelmat poistuivat kuulokkeiden paikallaan pysymisen kanssa ja myös ympäristö oli mahdollista kuulla tarvittaessa. Kolmas mielenkiintoinen mahdollisuus levyjen siirtämisessä löytyi siitä, että kaikki soittimeni kappaleet eivät olleet samanlaatuisia, minkä johdosta osa biiseistä soi liian kovaa. Nyt minun ei tarvinnut kuitenkaan entiseen tapaan alkaa sähläämään äänenvoimakkuuden kanssa, koska nyt riitti vain levyjen helppo uudelleensijoitus. Pipon  napakkuus takasi sen, että kuulokelevyt eivät liikkuneet liian helposti juoksun aikana.

Ja sitten äänenlaatuun. Täytyy sanoa, että suhtauduin aluksi tietyllä varauksella Aerial7:n äänenlaatuun. Yllätys oli kuitenkin todella positiivinen, kun ensimmäisen kerran pääsin testaamaan äänenlaatua. Basso ei ole liian hallitseva, mutta sitä löytyy riittävästi kompensoimaan suhteellisen tehokasta keski- ja yläpäätä. Testasin myös puheominaisuutta kevyemmillä lenkeillä, eikä tämäkään ominaisuus tuottanut pettymystä. Äänenlaatu pysyi hyvänä eikä tuuli vaikuttanut mikrofonin toimintaan puhelua häiritsevästi. Se täytyy tosin sano, että näen puheominaisuuden palvelevan omassa käytössä enemmän urheilun ulkopuolella, tosin omiin havaintoihin perustuen, monet puhuvat yllättävän paljonkin juostessa tai muuten urheillessaan.

Aerial7 SoundDisk Sport Beanie on todella helppokäyttöinen ja hyvä tuote niin urheiluun kuin aktiiviseen liikkumiseenkin. Tuote antaa käyttäjälle mahdollisuuden nauttia musiikista tai puhua puhelimessa urheilun ja ulkoilun aikana niin, että keho saa keskittyä vapaammin itse liikkeeseen! Tarkemman valikoiman tuotteista löytyy Aerial7:n sivuilta, mutta tässä kuitenkin hieman kuvia muista yrityksen tuotteista. Valikoimaa todellakin löytyy ja Arctic Sport Addicts testaa mielellään jatkossakin Aerial7:n tuotteita!

Lähteet ja kuvat: Aerial7.com

1 comment

Kommentoi

Kommentit