JoonasTaitaa olla lepoa edessä.

Kävin sitten eilen pyörähtämässä erikoislääkärillä ja hänen mukaansa kyse voi olla ylikunnonsta tai pitkittyneestä flunssasta. Laajennettujen verikokeitten kautta pitäisi ensi viikon aikana saada selvyyttä siitä, mikä vaivan syy todella on. Toivottavasti ei ole kuitenkaan kyse mistään vakavammasta sairaudesta, koska hinku päästä taas juoksemaan on suuri. Viime kuukausi oli juoksu-urani kaikkein kovin ja juoksin yli 450 kilometriä, jos laskee kaikki palautuslenkit mukaan, minkä päälle tuli vielä oheisharjoittelua. Siinä mielessä ei olisi ihme, että kroppa on tällä hetkellä ihan puhki ja siksi lepo onkin paikallaan. Tulokset olivat kuitenkin hyviä, että en usko tämän vaikuttavan kevään harjoitteluun. Vauhtien mukaan olin jo hyvin lähellä toukokuun tavoitetta eli siinä mielessä hyvällä mallilla ollaan.

Samassa yhteydessä otetut verenpaineet olivat seuraavat:

  • Systolinen (yläpaine) 138/mmHq
  • Diastolinen (alapaine) 76/mmHq
  • Leposyke 34
Eli nämä olivat aika suhteellisen hyvät, mitä nyt systolinen oli kai aavistuksen koholla. Leposyke meni jo sille tasolle, että voin päästä niiden ihmisten joukkoon, joilla on niin sanottuja hyvänlaatuisiä rytmihäiriöitä, jotka eivät ole kuitenkaan vaarallisia.
Eli summa summarum: Nyt on vuorossa lepoa ainakin siihen asti, että tiedetään tarkemmin, mikä vaivan syy on. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö voisi urheilla, vaan enemmänkin sitä, että pienen lepojakson jälkeen voi alkaa tekemään lihaskuntoa kaikissa mahdollisissa muodoissa sekä kevyttä aerobista. Nyt on ainakin hyvin aikaa alkaa testaamaan testiin saatuja kenkiä sekä etsimään uutta sykemittaria, koska vanha alkaa olla jo aika palasina. Vaihtoehtoja uudeksi mittariksi on useita ja niistä kirjoittelen myöhemmin lisää. Ensimmäisenä kenkätestiin pääsevät todennäköisesti IceBugin Anima Bugripit ja alustana on aluksi maastopolut, koska lunta voimme ilmeisesti saada vasta joulun jälkeen.
Joonas

Kommentoi

Kommentit