JoonasSneak Peek – Mizuno Wave Paradox

Mizuno tuettu mallisto on muuttumassa ensi vuoden alusta, kun se lopettaa Alchemyn ja samalla aikaa markkinoille täysin uuden mallin, Wave Paradoxin. Alchemy sijoittui samaan kategoriaan Asicsin Gel Kayanon, Sauconyn Hurricanen sekä Brooksin Trancen kanssa. Sen sijaan uusi Paradox hakee paikkaansa edelleen tuetusta kategoriasta, mutta uusien ”standardien” mukaisesti sen vaimennus ja tukirakenne ovat tehty enemmän uusien trendien mukaan (ks. juttu Brooksin Transcendista). Paradox on tuetuksi kengäksi kevyt. Se painaa noin 300 grammaa (M US 9), huolimatta ilmeisesti aika voimakkaasta tuesta (Fan Wave Plate) – siitä siis nimi, Paradox. RunningWarehousen mukaan naisten malli tulee olemaan suhteessa vielä kevyempi.

juoksukenkä

Tuen lisäksi Paradoxin vaimennusta ja pohjan rakennetta on mietitty uudestaan. Kuvista spekuloituna sanoihin, että pohjasta tulee löytymään kahta eritiheyksistä EVA:a ja toinen mielenkiintoinen feature on Fan Wave Platen jatkuminen lähes kengän kärkeen saakka. Poimin Mizunon Q&A-sivuilta Mizunon ”kenkätohtorin” kommentin kengästä:

But we believe we have a brand new support shoe coming out that’s much, much better. It will be called the Wave Paradox and it’s significantly lighter than the Renegade and has much better cushioning with comparable support. The Renegade was an extremely durable, supportive shoe, but the Paradox will have a much smoother, flexible ride. Look for it in January.

Kengän design on Mizunon mukaan otettu perinteisestä japanilaisesta piirtotekniikasta. Heidän mukaansa päällisen grafiikka on tehty täysin suorista linjoista kyseisen tekniikan sääntöjen mukaan. Markkinoille kenkä on tulossa tammikuussa 2014, mutta siitä ei ole vielä tietoa, koska tuote saapuu Suomeen. Mizuno on huhujen mukaan tekemässä uutta tuloa Suomeen eli siinä mielessä en olisi yllättynyt, vaikka kenkä olisi Suomessa ensi vuoden alkupuolella.

juoksukenkä

Nyt siis ainakin Brooks ja Mizuno ovat viemässä tuettuja kenkiään uuteen suuntaan. Selkeä trendi on tällä hetkellä se, että kengistä pyritään tekemään kevyempiä ja rullaavampia ilman, että tukiominaisuudet häviäisivät. Ja tämä on ainakin omasta mielestäni hyvä asia.

Lähteet ja kuvat: RunningWarehouse & Mizuno

Kommentoi

Kommentit