JoonasSigvariksen kompressiosukat ja IceBugin Animat kovassa käytössä

No niin!

Juoksu alkaa taas maistumaan ja kunto nousee kohisten. Melkein kuukauden mittainen kikkailu flunssan ja muiden vaivojen kanssa on ainakin varmistanut sen, että motivaatio on taas huipussaan. Kaiken huipuksi uusien tuotteiden, kuten IceBugin nastallisten Anima -juoksukenkien testaaminen sekä viime päivien Sigvaris kompressiosukkien testit ovat vain lisänneet motivaatiota. Molemmista tuotteista on odotettavissa arvostelut muutaman viikon sisään. Sen voin kuitenkin jo sanoa, että molemmat tuotteet vaikuttavat hyvin lupaavilta. Sigvarikselta on testissä sekä lyhyt että pitkä kompressiosukka, minkä lisäksi postiluukusta tipahtivat myös pohjekompressiot.

Tämä viikko on ensimmäinen, jonka olen voinut harjoitella täysipainoisesti ja toistaiseksi kaikki on sujunut hyvin. Maanantaina tein sellaisen rennon 12 kilometrin lenkin keskivauhdilla 4:18min/km ja kaikki meni hyvin! Yllätyin aikamoisesti, kun sykkeetkin olivat aika maltillisella tasolla. Tähän antoi osviittaa jo viime viikon 20 kilometrin lenkki, joka sujui mallikkaaseen aikaan: 1:23:21 ja keskisykekin oli 154bpm. Tämän viikon juoksut menevät aika fiilispohjalta, mutta tarkoitukseni on tehdä vähintään 6 juoksuharjoitusta plus muutama voimaharjoitus. Tänään on vuorossa noin 12 kilometrin lenkki niin että 2km lämmön jälkeen olisi tarkoitus ottaa joku muutama pidempi veto (2km) tai sitten lyhyempiä (1x6km), vähän fiiliksestä riippuen. Huomenna taas vähän kevyempää ja perjantaina olisi sitten vuorossa joko tempo tai kiihtyvä harjoitus. Lauantai on todennäköisesti lepo ja sunnuntaina sitten pitkää lenkkiä!

Ensi viikolla alkaa sitten uusi ohjelma, joka on tarkoitus ladata myös tänne ASA:n sivuille. Ohjelma on mukaelma ruotsalaisen Anders Szalkain vanhasta ohjelmasta. Kilometrejä tulee hieman vähemmän kuin syksyn ohjelmassa, mutta harjoittelu on aavistuksen intensiivisempää. Seurasin tätä ohjelmaa jo koko viime kevään eli nyt on vain tarkoitus tehdä aavistuksen korjauksia vauhteihin sekä matkoihin. Avaan ohjelmaa sitten enemmän, kun saan se ladattua tännekin. Vaikka ohjelma onkin suunniteltu kolmen tunnin alitukseen on se hyvin käyttökelpoinen myös muillekin tavoitteille.

Sain myös vihdoinkin testiin ensi syksyn mallin Brooksin Pure -sarjan maastokengästä, josta myös lisää myöhemmin!

Tästä ja arvosteluista lisää sitten viikonloppuna!

Joonas

 

Kommentoi

Kommentit