JoonasSazzi – Toe Motion sandaalit – FlipFlop 2.0?

Flip Flopit eivät perinteisesti ole olleet mikään ideaalikenkä istuvuuden ja jalkojen hyvinvoinnin kannalta. Silti monet käyttävät niitä kesäisin enemmän kuin mitään muuta jalkinetta. Siksi en näekään mitenkään yllättävänä, että flip flopien kehitys on myös mennyt eteenpäin. Monet valmistajat ovat jo lisänneet erilaisia ominaisuuksia malleihinsa, jotta käyttö olisi mukavampaa.

Touko–kesäkuun vaihteessa USA:n markkinoille on tulossa uusi yrittäjä, Sazzi, jonka flip flopit saattavat mullistaa koko markkinat. Sazzin ajatusmaailman takana on Pohjois-Amerikan Anasazi intiaaniheimo, joka on kuuluisa mm. siitä, että he olivat aikaansa edellä sandaaleiden suunnittelussa. Anasazit kehittivät sandaaleitaan sellaisiksi, että niillä oli myös mahdollista juosta hankalassakin maastossa, minkä Sazzi on pyrkinyt ottamaan huomioon mallistossaan. Sazzi myös lahjoittaa prosentin kaikista myydyistä tuotteistaan intiaaneja tukevaan hyväntekeväisyyteen.

Mallisto käsittää näin aluksi kaksi erilaista mallia (flip flop ja sandaali), jotka ovat valmistettu kierrätysmateriaaleista, mikä tarkoittaa myös sitä, että ne ovat 100%:sti kierrätettäviä. Pohjan muotoilussa on otettu huomioon sekä liike, että pito, mikä on myös hyvä asia. Mutta se, mikä tekee Sassista mielenkiintoisen on sen erotetut varvasalueet, joka on jo tullut tutuksi mm. Vibramin FiveFingerseistä. Erotetut varvasalueet yhdistettynä neljään sträppiin tarjoavat luonnollisemman ja kontrolloidumman askeleen. Tällä hetkellä ASA:lla on tietoa vain Sazzien ominaisuuksista, mutta toivon mukaan pian myös toimivuudesta. Tässä voi kuitenkin kestää tovi, koska tuote on ilmeisesti aluksi tulossa vain Pohjois-Amerikan markkinoille ja Eurooppa tulee jälkijunassa. Tässä kuitenkin muutama kuva kahdesta markkinoille tulevasta mallista.

Digit

Tämä malli on suunniteltu aktiiviselle liikkujalle maastoon kuin maastoon. Takasträppi pitää sandaalin tukevasti jalassa myös hankalissa paikoissa ja ilmeisesti tarkoitus oli, että tällä sitten myös olisi mahdollista juostakin. Mene ja tiedä, mutta ainakin oma kiinnostukseni heräsi, tosin enenmmänkin kävelyä ajatellen.

Sassi_digit

 

Decimal

Tämä flip flop on sitten taas enemmänkin vapaa-ajan meininkeihin ja ehkä vielä enemmän allekirjoittaneen mieleen. Värit ovat todella maukkaat ja muutenkin tuote näyttää viimeistellyltä ja siistiltä.

 

 

 

 

Kommentoi

Kommentit