JoonasPolar Loop Activity Tracker

Nyt on se on sitten tapahtunut. Ensimmäinen suurista rannetietokonevalmistajista on avannut pelin ja lähtenyt mukaan aktiivisuudenseurantabisnekseen kilpailemaan mm. Niken ja FitBitin kanssa.

Polar on tuomassa markkinoille uuden Polar Loop-aktiivisuusmittarin, joka seuraa aktiivisuuttasi läpi koko päivän ja matkan varrella saat opastusta asettamiesi tavoitteiden saavuttamiseen. Polarin mukaan opastuksen avulla pysyt aktiivisena läpi koko päivän ja pääset seuraamaan aktiivisuuttasi päivä-, viikko- tai kuukausitasolla Polar Flow -sovelluksen kautta, joka löytyy niin appina kuin webbipohjaisenakin sovelluksena. Vedenpitävä Polar Loop on mahdollista liittää myös Bluetoohin kautta kiinni H6 tai H7 sykesensoreihin (lisävaruste).

polarflow

Ominaisuudet

Activity Guide

Aktiivisuusopas toimii henkilökohtaisena oppaanasi päivän aikana kertoen sinulle kuinka aktiivinen olet ollut. Se kertoo myös sen, kuinka paljon sinun täytyy tehdä saavuttaaksesi globaalit suositukset fyysisestä aktiivisuudesta. Ohjeet eivät ole mitään hirveeän hankalia, vaan enemmänkin käytännöllisiä. Mittari saattaa esimerkiksi sanoa, että tavoitteen saavuttamiseksi sinun on hölkättävä X-minuuttia tai tallusteltava Y-minuuttia. Pointtina on se, että laite tarjoaa maltillisen tavan saavuttaa tavoitteet sekä hieman nopeamman ja intensiivisemmän tavan.

mobile

Activity Benefit

Activity Benefit seuraa aktiivisia valintojasi päivän aikana ja kertoo, kuinka en auttavat sinua pysymään terveenä. Se palkitsee sinut (ei hajuakaan miten), kun olet tehnyt tarpeeksi ja saa sinut liikkumaan lisää, jos päivän aktiivisuustavoite ei ole vielä täyttynyt. Tilastoja on mahdollista seurata päivä-, viikko- tai kuukausitasolla ja tilastoihin pääsee kätevästi käsiksi joko puhelimen tai webin kautta.

EnergyPointer

Energy Pointer –ominaisuus on suunniteltu seuraamaan kunnon kohentamista ja rasvanpolttoa. Eli suomeksi, se kertoo harjoitusvaikutuksen, jonka mukaan treenaaja voi tuunata harjoituksensa intensiteettiä omien tavoitteidensa mukaan.

Smart Calories

OwnCal on Polarin mukaan kaikkien tarkin kalorimittari markkinoilla. Algoritmi laskee kulutuksen niin, että se perustuu painoon, pituuteen, ikään, sukupuoleen, sekä HRmaxiin sekä harjoituksen intensiteettiin.

animation

Ensivaikutelma

Polarloop vaikuttaa mielenkiintoiselta laitteelta ihmiselle, kuka haluaa seurata päivittäistä aktiivisuuttaan. Laite saattaa myös synnyttää mielenkiintoisia ahaa-elämyksiä siitä, miten aktiivinen sitä todellisuudessa onkaan tai siitä, miten paljon aktiivisuutta olisi lisättävä päivittäin.

Urheilijoille mittari on ehkä vain mielenkiintoinen lisä muiden laitteiden rinnalle, koska useimmissa tapauksissa he tietävät kyllä aktiivisuutensa, koska sitä mitataan jo monin eri mittarein. Itse näen niin Polarloopin kuin muidenkin valmistajien aktiivisuusmittareissa mahdollisuuden parantaa kansaterveyttä. Jos mietitään, että 90:n euron laitteella ihminen saa tosiaan mahdollisuuden seurata aktiivisuuttaan helpolla tavalla ja tuunata sen kautta sitten sitä oikeaan suuntaan ja vähentää näin esimerkiksi sairauspoissaoloja ja parantaa hyvinvointiaan niin sehän on vain positiivinen asia. Ja toinen asia on se, että ihmiset haluavat mitata entistä enemmän omaa elämäänsä ja varsinkin urheilusuorituksiaan, oli taso mikä tahansa. Ja vaikka askelmittari ei olisikaan se kaikkein tarkin, antaa se kuitenkin jonkun tuloksen, mihin voi sitten verrata seuraavaa suoritusta.

Polarloop olisi hienoa saada testiin, jotta voisimme testata sitä erilaisilla käyttäjillä sekä erilaisissa aktiviteeteissa. Yksi testi netistä löytyy jo DC Rainmakerin sivuilta, ja siellä on myös mielenkiintoinen vertailu aktiivisuusmittareiden välillä sekä yksityiskohtainen selostus siitä, miten laitetta käytetään.

Kuvat: Polar

Lähteet: Polar & DC Rainmaker

3 comments

Kommentoi

Kommentit