JoonasPastalista: Portobellopasta (taivaallinen)

Portobellosienet, mahtavat ”aikuiset” herkkusienet ovat Satokausikalenterin mukaan sesongissa juuri nyt. Eli ajankohta on todellakin täydellinen kokata tätä maukasta pastaa!

Valitse kiinteitä ja kuivia sieniä, neljän hengen pasta-annokseen tarvitaan noin 300 grammaa portobelloja. Koska sienet ovat ovat niin valtavan kokoisia, teimme pastan kahdesta sienestä.

Pastalista_portobellopasta_10 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Poista sienistä kanta pienen veitsen avulla, se on puinen ja joutaa biojätteisiin. Koverra isolla lusikalla myös tummat heltat roskikseen, jäljelle jää vaan kiinteä lakki. Puhdista kostutetulla talouspaperilla sienten lakit mahdollisesta mullasta tai liasta. Nyt sienet ovat valmiita leikattavaksi.

Portobellopasta

Neljälle

400 g pappardelle-pastaa
300 g portobello-sieniä puhdistettuna ja viipaloituna
1/2 dl oliiviöljyä
nokare voita
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl tuoreen timjamin lehtiä hienonnettuna
50 g pinjansiemeniä
100 g parmesaania raastettuna

suolaa ja mustapippuria

Pastalista_portobellopasta_6

Laita pastavesi suureen kattilaan kiehumaan. Suolaa vesi reilulla suolalla.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla parin minuutin ajan, kunnes alkavat hiukan tummua, nosta sivuun odottamaan.
Raasta parmesaani.

Pastalista_portobellopasta_4
Kaada paistinpannulle hiukan öljyä, lisää valkosipulit ja timjami. Kuullota kolmisen minuuttia keskilämmöllä, siten että valkosipuli pehmenee, mutta ei ruskistu. Kaada sipulit lautaselle odottamaan. Lisää kuumalle paistinpannulle loput oliiviöljystä ja voi, kun voi on sulanut, lado pannulle viipaloimasi portobellot. Halutessasi voit myös kuutioida sienet pienemmäksi, jolloin niiden paistaminen helpottuu hiukan, itse tykkään säilyttää sienen kauniin muodon. Paista sieniä kuutisen minuuttia, kunnes ovat pehmeitä ja syötävän herkullisen näköisiä. Mausta suolalla ja reilulla mustapippurilla, kaada joukkoon kuullotetut valkosipulit, sekoita. Keitä pasta 80% suositellusta keittoajasta, siten että se jää sopivasti al denteksi. Ota kattilasta kupillinen keitinvettä sivuun ja valuta pasta. Sekoita pastan joukkoon sienet, paahdetut pinjansiemenet sekä reilu puolet raastetusta juustosta. Jos pasta tuntuu kovin kuivalta, voi lisätä tilkan sivuun ottamaasi pastan keitinvettä, se notkistaa pastan.

Pastalista_portobellopasta_3 Pastalista_portobellopasta_2

Voit tarjota pastan vuoasta. Levitä loppu parmesaaniraaste vuokaan pastan päälle ja rouhi päälle vielä mustapippuria.

Oli muuten ihan jumalattoman hyvää ja en aluksi uskonut, että olisimme itse tehneet tämän annoksen. Loistava pasta ja ilman lihaa. Aika hyvä vaihtis esim. lounaaksi ennen alkuillan lenkkiä.

Pastalista_portobellopasta_1

Kommentoi

Kommentit