JoonasPastalista – Munakoiso-hasselpähkinäpasta

Aerobinen harjoittelu vaatii ainakin omaan koneeseen paljon hiilareita. Minua kutsutaan leipämieheksi, koska rakastan niin paljon leipää. Toinen nimeni voisi kuitenkin olla pastamies. Sitä nimittäin kuluu viikottain ja paljon. Onneksi muu perhe pitää myös pastaruuista, koska muuten olisin pulassa. On sanomattakin selvää, että jokainen ihminen kyllästyy syödessään aina samaa ruokaa. Siksi olen jo useamman vuoden pyrkinyt kasvattamaan vaihtoehtoja myös pastareseptien suhteen. Aina ei ole pakko syödä pääkallomuhennosta.

Siksi päätimme aloittaa Hannan kanssa blogeihimme vuoden 2016 ajaksi uuden sarjan, pastalistan, joka tuo mukanaan uuden pastareseptin aina joka toinen viikko.

Valitsimme vaimon kanssa ensimmäiseksi pastaksi munakoiso-hasselpähkinäpastan. Se on hyvin ravinteikas, sillä hasselpähkinä sisältää noin 60 % rasvaa sekä valkuaisaineita, mineraaleja ja C-vitamiinia. Nauttikaa!

Munakoiso-hasselpähkinäpasta

Neljälle
360 g pastaa
suolaa
reilusti oliiviöljyä
1 munakoiso
2 valkosipulinkynttä
2 tl chilihiutaleita
100 g hasselpähkinöitä
1 sitruuna
30 g parmesaania
mustapippuria
200 g kirsikkatomaatteja

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita tomaatit ja laita ne uunivuokaan tai -pellille, pirskottele päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuroi. Anna tomaattien pötköttää uunissa puolesta tunnista tuntiin. Voit tehdä ne valmiiksi jo hyvissä ajoin.

pastalista_munakoiso_hasselpähkinäpasta_1

Paahda hasselpähkinät kuumalla kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua ja pinta tummua, mutta älä polta pähkinöitä. Murskaa pähkinät pieneksi morttelissa tai pilko veitsen avulla. Aseta kulhoon odottelemaan valmista pastaa.

pastalista_munakoiso_hasselpähkinäpasta_2
Siivuta munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi, kaada pannulle reilusti öljyä ja paista munakoisoviipaleita reilu tovi, saat valmista noin vartissa. Suosittelen käyttämään paria pannua samanaikaisesti niin homma sujuu vähän nopeammin. Munakoiso ei kavahda kuumaa pannua, joten anna sille ihan kunnon rusketusraidat. Tässä vaiheessa on vaikea pitää näppejään irti näistä herkuista, kun puristat päälle vähän sitruunaa ja maistat, niin tiedät mistä puhumme.

pastalista_munakoiso_hasselpähkinäpasta_3

Mausta munakoisot mustapippurilla ja nosta ne pois pannulta, lisää pannulle tilkka öljyä. Viipaloi valkosipuli pannulle, lisää chilihiutaleet ja kuullota keskilämmöllä kunnes valkosipuli pehmenee. Sammuta liesi. Voit nostaa myös uunissa herätellyt tomaatit pannulle.

pastalista_munakoiso_hasselpähkinäpasta_4

Keitä sillä välillä pasta suolatussa vedessä al denteksi, nosta valutettu pasta pannulle chili-valkosipuliöljyn joukkoon, sekoita. Nosta pasta lautaselle, jaa munakoisoviipaleet kristillisesti kunkin ruokailijan lautasille, samoin hasselpähkinärouhe, jota todennäköisesti jää seuraavaankin kertaan. Raasta päälle parmesaania ja purista sitruunanmehua.
Minttupuska keikkui ikkunalaudalla, revittiin siitä muutaman eloon jäänyt lehti pastan joukkoon ja se toimi!

pastalista_munakoiso_hasselpähkinäpasta_5

Aivan sairaan hyvää!

Kommentoi

Kommentit