JoonasOliko tämä nyt sitten sellainen FunRun?

Harvoin sitä saa juosta yhtä täydellisessä kelissä kuin eilen!

Täydellinen syyspäivä johti siihen, että päätin lähteä suunnitelmista poiketen juoksemaan pitkiksen, josta syntyi sitten samalla ehkä sellainen FunRun, josta monet nykyään puhuvat. Juokseminen on lähtökohtaisesti jo hauskaa, mutta FunRun käsitteenä viittaa ilmeisesti kuitenkin sellaiseen helppoon ja nautinnolliseen lenkkiin, olisi sitten lyhyt tai pitkä. Myös monissa kisoissa se lyhyin matka eli kymppi on nimetty FunRuniksi ja ilmeisesti sen takia, että virallinen ajanotto puuttuu. Päätin kuitenkin itse lähestyä asiaa oman näkökulman kautta.

Ajattelin, että lähden vain juoksemaan rennosti pitkän ylimenokauden kunniaksi ja vauhdeiksi muodostukoon mitä muodostuu. Päätin myös etukäteen, että jos tekee mieli jää pällistelemään luontoa tai muuten vain tallustella tai tehdä välissä hieman lihaskuntoa, teen sen. Näillä spekseillä painelin siis ulos ja lopputulos oli seuraava.

funrun kartta

Juoksu tuntui heti alusta lähtien todella hyvältä ja leppoisa ilma ja auringonpaiste paransi oloa entisestään. Tämä johti siihen, että juoksin aluksi puolikkaan keskuspuistossa 4:08min/km keskivauhdeilla ja päälle hieman hitaammin 3,9km niin, että 25 kilometrin keskivauhdiksi tuli 4:11min/km. Mietin hetken aikaa, jos olisin jatkanut samoilla vauhdeilla vielä yli kolmenkympin, mutta päätin sitten, että vaihdankin kävelyyn. Ja se tuntui hyvältä. Oli kiva vain lopettaa seinään ja tallustella hetki täydellisessä syyssäässä. Noin 15:sta minuutin jälkeen alkoi kuitenkin tulla sen verran viileä, että päätin juosta vielä 3 kilsan palautuksen loppuun. Treeni oli samalla pisin lenkki sitten Tukholman. Kotiin tultuani tein vielä päälle 30 minuutin kuntopiirin ja reilun tunnin dynaamiset venyttelyt. Eli yhteensä lähes 4h treenisessio ja aijjai mitkä fiilikset tästä jäikään! Ei paljon tarvinnut unta houkutella!

FunRun

Lenkki ei nyt ehkä täyttänyt normaalin FunRunin vaatimuksia, mutta itselleni se oli kuitenkin sitä, koska oli TODELLA hauskaa juosta. Eli FunRun voi tarkoittaa jokaiselle hieman eri asiaa, pääasia on kuitenkin se, että on hauskaa juosta! Ja itselleni tärkeintä oli se, että motivaatiotaso on eilisen jäljiltä täysin uusissa sfääreissä. Lepo on tehnyt hyvää ja vielä kun jaksaa muutaman viikon treenata maltillisesti niin paikkojenkin pitäisi alkaa olla 100%.ssa kunnossa. Motivaation löytyminen johti myös siihen, että aloin vielä eilen illalla jumppaamaan Bostonin ohjelmaa ja sen pitäisi olla lopullisessa muodossaan tämän viikon aikana. Pian se sitten alkaa!! Täytyy kyllä veivata vastaavanlaisia sessioita myös treeniohjelman sisällä varsinkin alun peruskestävyyskaudelle niin säilyy mielenkiinto harjoitteluun.

Tänään paikat ovat juuri sopivasti jumissa eli tietää, että eilen on treenattu ja siksi tänään onkin luvassa korkeintaan jotain kevyttä, ehkä hieman lihaskuntoa ja fillarointia.

Täydellisen päivän kunniaksi oli pakko laittaa tähän loppuun tunnelmaan sopiva biisi aina niin loistavalta Ceebrolisticsilta. Hyviä juttuja ja hyvää treeniviikkoa!

Kommentoi

Kommentit