JoonasNewton Gravity Arctic Sport Addictsin testiin

Todella mahtavaa! Sain alkuviikosta vihdoinkin testiin Newtonin juoksukengät, jotka ovat jo pitkään olleet hankintalistallani! Sain testattavaksi nyt mallin nimeltä Gravity, joka on kevyt ja neutraali traineri, joka soveltuu hyvin päivittäisen harjoittelun lisäksi myös kilpailuun. Kirjoittelin jo tuossa taannoin Newtoneiden tekniikasta eli keskityn tässä postissa enemmän avaamaan Gravityn ominaisuuksia, joihin tulen kiinnittämään testaamisen aikana huomiota.

Newton_Gravity_1

Vaimennus ja välipohja

Aiemmassa postissani käsittelemääni Newtonin action/reaction teknologiaa on hyödynnetty Gravityssä sekä kannassa että päkiässä. Keskeisen elementti tässä teknologiassa ovat alla olevassa kuvassa jalkapohjan etuosassa näkyvät ulokkeet, jotka painuvat kengän sisään paineen voimasta, minkä jälkeen ne vapauttavat varastoidun energian varvasponnistuksessa. Välipohja vaikuttaisi olevan todella laadukasta EVAa, ainakin oman tuntemukseni perusteella. Kenkä vaikuttaa myös hyvin joustavalta varsinkin etuosasta, mikä on saatu aikaiseksi Met-Flex kaaret, jotka myötäilevät jalkaterän luonnollista liikerataa.

Newton_Gravity_3

Ulkopohja

Ulkopohja on tehty kahdesta erilaisesta kumista. Kannasta löytyy hiilikumiseosta, joka on kiinnitetty välipohjaan puristetun EVA kautta. Päkiässä ulkopohjan kestoa parantamiseksi on lisätty tiheää kumiseosta. Tämä vaikuttaa järkevältä lisäykseltä, koska Newtonit ovat suunniteltu selkeästi päkiäaskeltajia varten.

Newton_Gravity_2

Päällinen

Päällinen on vaikuttaa hyvin hengittävältä ja se on rakennettu erittäin avonaisesta mesh-kenkaasta, jossa on hyvin avonaiset kennot. Toinen mielenkiintoinen feature ovat kengän sivuille, metatarsaalien kohdalle rakennetut joustavat kohdat, jotka vähentävät ärsytystä jalkoja kohtaan. Nauhoitus tuntuu ainakin ensituntumalta pitävän hyvin ja myös kantapää pysyy hyvin kantakapissa. Kengän pohjallinen on antibakteriakäsitelty.

Newton_Gravity_4

Ensifiilikset

Newton Gravity On todella mielenkiintoinen juoksukenkä. Sen on taustalla vaikuttava ideologia päkiäjuoksusta ja matalasta dropista yhdistettynä täysin uudenlaiseen teknologiaan tekee tuotteesta kiinnostavan! Gravityn testien jälkeen olemme ilmeisesti saamassa myös testiin vielä kevyemmän kengän, Distancen, joka poikkee ominaisuuksiltaan Gravitystä merkittävästi muutaman seikan takia. Jos Newtonit kiinnostavat, tuotetta saa tällä hetkellä ainakin endurancesportsin verkkokaupasta.

Kommentoi

Kommentit