JoonasNew Balance Minimus MR/WR10v2

New Balancen Minimus -sarja on kasvanut puolentoista vuoden aikana kokonaiseksi mallistoksi. Mallistosta löytyy tänä päivänä vaihtoehto niin aloittelevalle juoksijalle kuin kokeneemmille minimalistisen kengän käyttäjille. Minimus mallistosta löytyy kenkää myös maastopuolelle ja kun keulakuvaksi on saatu vielä kengän kehittelyssä vahvasti ollut ultrajuoksija Anton Krupicka, on mallistolle saatu myös uudenlaista uskottavuutta.

New_balance_minimus_MR10V2W

Maanteille suunniteltu MR/WR10 oli yksi ensimmäisistä kengistä Minimus mallistossa, kun se lanseerattiin noin puolitoista vuotta sitten, vuoden 2011 alussa. Mallin käyttäjäkunta on kasvanut tasaisesti myös Suomessa ja törmään käyttäjiin entistä useammin lenkeilläni. Vaikka kenkä onkin ollut suosittu, on päivitystä kuitenkin kaivattu. Minimalististen juoksukenkien suosion myötä kategorian kengät ovat kehittyneet uusien innovaatioiden kautta, minkä takia päivityksiä kaivataan myös pidempiaikaisiin malleihin. MR/WR10:n toisessa versiossa muutokset koskevat painoa, pohjaa sekä päällistä. Sen sijaan dropin odotetaan pysyvän suurinpiirtein samana. Paino tulee putoamaan niin naisten kuin miestenkin mallissa noin 28 grammaa eli noin unssin. Näin miesten uusi kenkä tulee painamaan noin 184,6 grammaa (US 9) ja naisten 147,5 grammaa (US 8). Uusitun pohjan materiaali tulee Vibramilta ja sen luvataan olevan pitävämpi sekä kestävämpi kuin edeltäjänsä. Päällisen uudistukset näkyvät strategisiin paikkoihin sijoitettuina Flex Point kohtina, joilla on pyritty saamaan kenkä joustavammaksi ja istuvammaksi ponnistuksen eri vaiheissa. Myös päällisen mesh–kangas on uusittu kevyemmäksi, hengittävämmäksi sekä istuvammaksi.

Kenkää voidaan ainakin ensi tietojen mukaan odotella markkinoille vuoden 2013 maaliskuussa. Toivon mukaan se tullaan näkemään myös ASA:n testeissä!

Lähde ja kuvat: Runningwarehouse

Kommentoi

Kommentit