JoonasLomakuulumisia

Lomalla voi ottaa hieman rennommin ja siksi päätin, että oli syytä pitää hieman breikkiä kirjoittelusta, kun pyörähdimme puoleksitoista viikoksi Berliiniin. Tarkoituksena oli perus lomailun lisäksi päästä treenaamaan mahdollisimman paljon, koska Tiergartenin puisto ja sää olisi ollut mitä parhain. Valitettavasti en päässyt juoksemaan niin paljon kuin halusin, koska sitkeä nuha vaivasi melkein koko matkan. Noh, kunhan pääsi taas hieman treenaamaan ja nyt kaikki on taas kunnossa. Myös nilkan ja pyöräkolarin seurauksina tulleet vaivat alkavat olla historiaa ja olen todella toiveikas siitä, että ensi viikolla pääsisi harjoittelemaan jo täysipainoisesti.

Berliinin juoksukulttuuri näyttäytyi hieman erilaisena kuin, mitä kuvittelin. Kaduilla juoksijoita ei juuri näkynyt muutamaa eksynyttä turistia lukuunottamatta. Tämä nyt ei ole sinänsä mikään yllätys, koska Berliinin kadut eivät todellakaan ole juoksijaystävälliset. Siitä pitää huolen erinomaisesti järjestetyt pyöräreitit, jotka pakottavat pysähtymään jokaisessa tienristeyksessä. Ja pyöräilijöiden erinomaisesta huomioimisesta erintyinen plussa Berliinille. Tämä kuitenkin pakottaa juoksijat harjoittelemaan jonnekin muualle ja siksi oletinkin, että Tiergarten olisi kovassa huudossa ainakin lähialueiden juoksijoiden keskuudessa. Liekö kesä syynä vai mikä, mutta puistot loistivat melkein tyhjyyttään juoksijoista. Ehkä hieman kärjistetysti sanottu, mutta kuitenkin, olisin odottanut kohtaavani enemmän juoksijoita. Ehkä juoksijat harjoittelivatkin vielä kauempana keskustasta ja keskustassa harjoittelu keskittyi enemmän saleille, joita kyllä riitti!

Toinen mielenkiintoinen ilmiö oli urheilukauppojen vähyys Berliinin keskeisille alueilla ja pienen tutkiskelun jälkeen selvisi, että valtaosa perinteisistä urheilukaupoista keskittyikin enemmän kaupungin laidoille. Paras keskittymä, johon itse törmäsin oli KaDeWe:n läheisyydessä, mistä löysin Niken, adidaksen ja Puman flagshipit ja Karlstadt Sportin. Suurin hehkutut Berliinissä näytti olevan Nike Fuel. Uudenlainen sensori keräsi paljon kiinnostuneita katsojia Berliinin Nike Towniin ja olipa nike pistänyt pystyyn pop-upin Mitten pohjoisosiinkin. Adidakselta mielenkiintoa herätti varsinkin adidaksen my adidas, joka toimii hyvin samalla periaatteella kuin Nike ID:kin eli voit kustomoida omat kenkäsi omien mieltymystesi mukaan. Katukuvassa näkyi itseasiassa yllättävänkin paljon kustomoituja adidaksia ja käymissäni adidaksen liikkeissä riitti kuhinaa kustomointikoneiden äärellä. Flagshipit niin adidakselta, Pumalta kuin Nikeltakin olivat mahtavia kauppoja ja toivon mukaan vastaavanlaiset saapuvat Helsinkiinkin jossain vaiheessa, vaikka se tuskin tapahtuukaan lähivuosina.

Reissusta palattuani olo oli kuin jouluna, koska sain adidaksen syksyn juoksukenkämallistoa testiin oikein urakalla. Tarkemmat esittelyt testaukseen tulleista kengistä ovat luvassa ensi viikolla, mutta joukossa ovat muun muassa mielenkiintoinen uutuus Suomessa, adidas adizero feather 2 sekä odotetut päivitykset adizero tempo ja XT mallistoista. Testiin tuli myös uutuus adipure adapt, josta kirjoittelimmekin jo tuossa taannoin.

Ensi viikolla on myös luvassa lisää Stadiumin SOC juoksutiimistä, joka lähtee kilpailemaan Helsingin Mignight Runiin syyskuussa. Kilpailu ei ole kuitenkaan pääasia, vaan hyväntekeväisyys, koska keräämme rahaa hyväntekeväisyyteen kilpailemalla muiden maiden Stadiumien joukkueita vastaan. Lisää tietoa tapahtumasta voi saada seuraamalla Stadium Finlandin Facebook sivuja, ensimmäinen varsinainen juttu tapahtumasta ASA:n sivuilla julkaistaan ensi viikon alussa ja juttua on luvassa siitä eteenpäin viikottain. Stay tuned!

Kommentoi

Kommentit