JoonasKuinka näkyä talvella?

Palloilin tuossa taannoin netin ihmeellisessä maailmassa ja törmäsin RunningWarehousen blogissa mielenkiintoiseen juttuun, jossa kerrottiin kahdesta uudesta tavasta näkyä talvella. Juttu oli sopivasti ajankohtainen, koska nyt näyttäisi siltä, että Etelä-Suomeenkin olisi tulossa lunta (lue: räntää) ja muutenkin pimeät illat alkavat muodostua ongelmaksi niin juoksijoille kuin muillekin urheilijoille. Sitä vaan alkaa olla taas aika hommata lisää heijastimia, jotta näkyisi tarpeeksi hyvin ulkona liikkuessaan.

Runningwarehousen juttu koski Amphipodin tuotteita, joista urheilijan on mahdollista löytää useita erilaisia vaihtoehtoja vöistä ja liiveistä aina valoihin ja hieman pienempiin heijastimiin saakka. Amphipod on yksi johtavista ”näkyvyysvarusteiden” ja nesteytysratkaisujen tuotteista maailmassa, mutta ainakin itselleni merkki oli täysin uusi, tosin sitäkin mielenkiintoisempi. Suomessa kun ainakin omasta mielestäni on vielä liian vähän tarjolla tämänlaisia tuotteita. Itse toivoisin varsinkin kuvissa näkyvien liivien yleistymistä, koska oman kokemukseni mukaan nämä ovat loistavia tuotteista, koska ne eivät ole raskaita ja liikettä haittaavia. Ja samalla tietenkin liiviin mahtuu hieman enemmän heijastavaa pintaa! Toivottavasti saisimme Suomeen pian lisää, jos ei Amphipodin tuotteita, niin vastaavanlaisia, koska näille olisi kyllä tilaa markkinoilla. Jos teillä lukijoilla on hajua, mistä tämäntyyppisiä tuotteita löytää Suomesta niin kommentoikaa ihmeessä, jotta saadaan urheilijat näkyvämmiksi pimeämmilläkin keleillä.

Lähteet ja kuvat: RunningWarehouse / Amphipod

3 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Tosi hyvä kirjoitus! Ihmetyttää kovasti kun joka vuosi syksyllä aletaan korostamaan heijastimien tärkeyttä, mutta kunnon heijastimet lenkkeilyyn ovat harvassa. Olen penkonut kauppoja ja internetin ihmeellistä maailmaa, mutta se on niin vaikeaa löytää muita kun niitä ”markettiheijastimia”. Tai sitten en vain ole osannut etsiä oikein..

    Itse nuorena naisena pidän heijastinliivejä ehkä hieman ”pussimaisina” ja kaipaisin jotain ns. katu-uskottavampaa. Amphipodin tuotteet miellyttävät ainakin minun silmää ja harmittaa kun mistään ei tunnu löytyvän mitään vastaavaa. Nikeltä on (Shield sarjan lisäksi) olemassa Nike Performance Flash -liivi, joka taitaa olla kokonaan heijastavaa kangasta, mutta näin opiskelijalle hinta on aika hilloinen. Stadium ainakin myy vielä Adidaksen juoksuvaloa, mutta muihin en ole juurikaan törmännyt.

    Pitäisi saada Amphipodin tyylisiä tuotteita tänne Suomeenkin! Itse ainakin ostaisin ja niin ostaisi varmasti moni muukin. Kyllä se oma turvallisuus ja näkyvyys liikenteessä on tärkeää.