JoonasKaverini vastuskuminauha

Juoksijat kyllä tietävät, että juoksuharjoitteluun kuuluu olennaisena osana myös voimaharjoittelu. Vaikka sen määrän ja intensiteetin suhteen voimatreenien rooli on suurempi peruskuntokaudella tai ylimenokaudella, ei kannata unohtaa, että muutama liike voi myös kovemmilla kausilla parantaa juoksuasentoa ja vahvistaa kehoa. Salille lähteminen ei kuitenkaan aina ole mahdollista ja samoin painojen ja kahvakuulien hommaaminen olohuoneeseen ei välttämättä ole se huokuttavin vaihtoehto. Siksi vastuskuminauha voikin olla hyvä vaihtoehto voimaharjoitteluun ja juoksuasennon parantamiseen.

Toivun vielä leikkauksesta ja vamman laadun takia en pysty vielä toistaiseksi tekemään ihan edes kuntoutusta jaloille. Onneksi saan keskiviikkona tikit pois jalasta, minkä jälkeen saan aloittaa  jalkaterän kuntoutuksen. Nyt olen jo kuitenkin päässyt tekemään vastuskuminauhoilla treenejä yläkropalla sekä jonkin verran keskivartalotreeniä. Olen pyrkinyt pitämään treenit vielä aika lyhyinä ja teemoittamaan ne esimerkikiksi yläkroppaan (vetävät, työntävät tai juoksuasento) tai keskivartaloon. Tällä viikolla olisi tarkoitus ottaa mukaan myös ensimmäistä kertaa leikkauksen jälkeen jalat ja varsinkin tukilihaksien vahvistaminen.

Tämän päivän treenissä kohteena ovat lonkankoukistajat sekä keskimmäinen pakaralihas, mutta myös lantion kiertoliikkeet sekä keskivartalo. Huomisen jälkeen tiedän tarkemmin, kuinka paljon jalka kestää kuntoutusta ja harjoittelua, jonka jälkeen voin mahdollisesti alkaa tekemään myös erilaisia kyykkyjä. Nyt mennään kuitenkin näillä liikkeillä. Runner’s Worldin sivuilta löytyi aika hyvä video edellämainittujen harjoitusten tekemiseen ja sieltä löytyy myös aika monta muuta videota vastuskuminauhatreeneihin. Myös käsien asennon treenaaminen vastuskuminauhalla tulee kuulumaan rutiineihin tästä eteenpäin.

Kaikki treenit ovat käytännössä mahdollista tehdä himassa, mikä säästää aika paljon aikaa. Ja niiden säilyttäminen poissa silmistä on myös helppoa. Kumppareita saa myös eri vastuksella eli treenin intensiteettia ja raskautta voi säätää hyvin myös hommaamalla pari eri vaihtoehtoa kotiin. Vastuskuminauhalla on myös hyvä lämmitellä paikkoja ja itse käytän sitä ennen lenkkiä varsinkin hartiaseudun ja yläselän avaamiseen, jotta yläkroppa pysyisi oikeassa asennossa juostessa.

Kaikkien näiden harjoitusten tarkoituksena on se, että olisin noin 6-8viikon sisään siinä iskussa, että pystyn aloittamaan juoksutreenit niin, että kroppa ei samantien mene tukkoon juoksemisesta. Aloitan parin viikon päästä aerobiset treenit fillarilla ja vesijuoksun parissa ja samalla pääsen myös aloittamaan kovemmin lihaskuntoharjoittelun, kun saan walkerin pois jalasta. Nyt olen kuitenkin kiitollinen siitä, että voin treenata kerran pari päivässä kävelytreenejä, keskivartaloa sekä mahdollisuuksien mukaan kuminauhoilla.

Kommentoi

Kommentit