JoonasKadonneen pohjelihaksen metsästys

Kadonneen pohjelihaksen metsästys. Siinä tuleekin olemaan hommaa. En olisi uskonut, että pohje voisi laiskistua niin paljon vain vajaassa kolmessa viikossa, mutta niin siinä nyt vain kävi. Taustalla on tietenkin pidempiaikainen ongelma, joka on vaikuttanut pohjelihaksen kokoon, mutta tällä hetkellä ero on suurempi kuin aikoihin. Pienempi se taisi olla viimeksi viimeisimmän syöpäleikkauksen jälkeen.

Ei auta itku markkinoilla. Pakko alkaa hommiin.

Olen nyt viime viikonlopusta lähtien ottanut tähtäimeen leikatun jalan kokonaisuudessaan. Fokusalueina ovat pakara, reidet, pohje ja sääri sekä tietenkin nilkan seutu. Ja aseena ovat olleet 1-3 päivässä tapahtuneet treenit, joissa olen painottanut vasenta puolta unohtamatta kuitenkaan sitä, että omistan myös oikean jalan. Tuloksia on jo syntynyt sen verran, että pohje alkaa tottelemaan kunnolla eli hermotus alkaa palailla toivotulle tasolle. Seuraava steppi onkin sitten voimatasapainon tasaaminen. Metriikan mukaan vasen pohje on ympärysmitaltaan noin 3cm kapeampi kuin oikea eli aika paljon on duunia vielä edessä ennen kuin pääsen juoksemaan. Pohkeet ovat saaneet treeniä niin kuminauhalla kuin ilman sitä.

Liikkeiden suhteen olen pystynyt treenaamaan keskivartaloa ja yläkroppaa aika hyvin, mutta jalkojen treenaaminen ei ole ollut vielä mahdollista täydellä teholla. Ensin pitää saada liike leikatussa nilkassa oikealle tasolle. Kuminauhoihin sotkeutuneena olen kuitenkin saanut lihaksia jo jonkin verran aktiivisemmaksi ja pelkästään se, että olen pystynyt kävelemään kotona ilman walkeria on auttanut paljon!

Mikko kyseli viime postin aikana siitä, miten treenaan lonkankoukistajia ja keskimmäistä pakaralihasta. En nyt alkanut salilla kuvailemaan, mutta nappasin kirjastostani yhden kuvan, joka havainnollistaa aika kivasta kaksi olennaisinta harjoitusta ainakin omassa treeniohjelmassani kyseisille alueille.

lonkan ojennus ja koukistus

Näillä eväillä mennään aina ensi keskiviikkoon. Kuntousta, aktivaatiota ja punttia, kunnas saan taas hypätä fillarin selkään!

Hyvää viikonalkua

Kommentoi

Kommentit