JoonasISPO:ssa bongattua osa 4: 4iiii Visual Intuition

ISPO Brandnew ehdokkaana ollut 4iiii on kanadalainen tuote, joka muodostuu urheilulaseihin kiinnitettävästä displaystä sekä ääniohjauksesta, juoksuun, pyöräilyyn ja muihin lajeihin, joissa ei jää turhaa aikaa tuijotella nopeutta, sykkeitä tai muita tietoja, jotka ovat kuitenkin olennaisia suorituksen aikana. Displayn ja ääniohjauksen ansiosta urheilija voi keskittyä vain suoritukseensa sekä ympäristöönsä. Display näyttää urheilijalle haluattaessa reaaliaikaiset sykkeet, poljinnopeuden, nopeuden tai vauhdin. Homma toimii niin, että softan, joka toimii sekä tietokoneissa (MAC & PC) että yläpuhelimissa (mm. iPhone), kautta voidaan säätää helposti valittu toiminto, jonka urheilija näkee suorituksen aikana lasiensa reunassa olevista ledeistä  (ks. alla oleva kuva). 4iiii:n kotisivuilta saa vielä paremman kuvan siitä, miten homma toimii.

 

4iii_teknistä_tietoa

Ledeissä näytettävää toimintoa pystyy helposti säätämään kesken suorituksen koskettamalla kuuloketta. Tuote on myös yhteensopiva useimpien treenisoftien, kuten Training Peaksin kanssa eli datan saa vielä suorituksen jälkeen talteenkin. Mites sitten yhteensopivuus yleisimpien urheilutietokoneiden kanssa? Noh, juttelin ISPOssa 4iiii:n kundien kanssa ja selvisi, että he ovat kehittäneet tuotettaan kaikkien johtavien valmistajien, kuten Suunnon, Polarin sekä Garminin kanssa ja 4iiii:n pitäisi toimi kaikkien ANT+:aa käyttävien laitteiden kanssa saumattomasti.

Messuilta tuotetta ei päässyt kokeilemaan, mutta allekirjoittanutta kiehtoo ajatus siitä, että joku huutaa korvaan, mikä on pielessä. Näin se tuskin aivan tapahtuu, mutta ymmärrän kyllä homman nimen. Varsinkin aurinkoisella säällä ja kovissa vauhdeissa (e. pyöräillessä) ei usein ole aikaa tuijotella kellon tietoja, minkä takia ääniohjaus yhdistettynä ledeihin lasien reunassa kuulostaakin järkevältä ajatukselta. Hintaa paketilla on suosituksen mukaan 199 dollaria eli ei ihan halvimmasta päästä, kun ajattelee jo kustannuksia itse mittarista. Osastolla oli kuitenkin hyvä meno ja kova kuhina eli eiköhän tällekin tuotteelle löydy vielä käyttäjäkuntaa. Itse näin, että varsinkin fillaroinnissa tai triathlonissa tuotteesta voisi olla paljonkin hyötyä, juoksussa taas hieman vähemmän.

Tuote pitäisi vain päästä testaamaan, jotta voisi tarkemmin kuvailla toimintoja, mutta toistaiseksi joudumme ASA:ssakin tyytymään vain kuviin ja videoihin.

 

 

Lähteet: 4iiii.com

Kommentoi

Kommentit