JoonasBurnDome -projekti alkaa!

Ensi vuosi alkaa todella mielenkiintoisissa merkeissä, kun aloitamme ASA:n, Helsinki Core Trainersin sekä Helsingin Urheiluhieronnan kanssa yhteisprojektin, joka tottelee nimeä BurnDome. Ensi viikosta lähtien tulemme laittamaan ”uupuneen” elokuvaohjaaja Dome Karukosken kuntoon. ASA ottaa vastuun harjoittelussa tietenkin juoksun (Joonas), mutta myös ruokavalion (Laura) suhteen, Helsinki Core Trainersilta vetovastuun ottaa Thomas voima- ja toiminnallisen harjoittelun osalta ja hierontapuoli hoituu Helsingin Urheiluhieronnan Tuukan toimesta.

Projektin tarkoituksena on keskittyä mahdollisimman laaja-alaisesti harjoitteluun niin puhtaasti aerobisen (juoksu, salibandy) kuin muunkin harjoittelun (voima- ja toiminnallinen harjoittelu) kautta. Tämän lisäksi ruokavalioon tullaan kiinnittämään erityistä huomiota. Ohjelma tulee rakentumaan pitkälle sen mukaan, että Dome voi projektin päättymisen jälkeen jatkaa omatoimisesti harjoittelua.
Koska Dome ei ole ehtinyt viime aikoina juurikaan treenaamaan, hieronnossa ja muissa hoitomuodoissa fokus tulee olemaan vammojen ennaltaehkäisyssä. Näin ongelmiin voidaan päästä vaikuttamaan hyvissä ajoin, eikä vasta siinä vaiheessa, kun alkaa paikat mahdollisesti prakaamaan. Kun yhtäkkiä muutetaan treenirutiineja paljon, voi kropalla kestää hetki päästä mukaan.
Koko elämänsä ajan urheillut Dome lähti ASAn ja Helsinki Core Trainersin rääkkiin yhdestä yksinkertaisesta syystä:
Kellotin vaa-alla vähän ennen joulua 90 kiloa. Ensimmäistä kertaa elämässäni. Syy löytyy Leijonasydämen kuvauksista. Kuvausten aikana ei juuri kerkiä urheilemaan ja väsymys aiheuttaa sen, että ruokailutottumukset vaihtelee runsaasti. Yleensä kuvausten aikana tulee muutama kilo liikaa, mutta Leijonasydämen erinomainen catering teki aimo lisän tohon vatsan seudulle. Menee koko vaatekaappi uusiksi, jos ei nyt ala tehdä jotain asian eteen. Olen 180 senttiä ja oma lajini on salibandy. Lajia ja pituuttani ajatellen ihannepaino olisi sellainen 80-82 kiloa riippuen lihasmassasta. Se nyt siis tähtäimessä. Ja yleensäkin sellainen hyvä olo itsensä kanssa.
//Dome Karukoski
BurnDome projektia varten on nyt avattu oma blogi, jossa Dome ja valmentajat tulevat kirjoittamaan Domen harjoittelusta. Luvassa on todella mielenkiintoinen projekti, joka antaa varmasti paljon niin Domelle kuin valmentajillekin. Aikataulu on tiukka, koska projektin pitäisi olla paketissa ja tavoitteet saavutettu maaliskuun 7:een päivään mennessä. Tiukan aikataulun takia projekti on saatava kunnolla käyntiin pikaisesti ja oikealla teholla.

DOME KARUKOSKI on palkituimpia suomalaisia elokuvaohjaajia. Hän on voittanut yli 30 kansainvälistä elokuvapalkintoa ja palkittu kahdesti parhaan ohjaajan Jussilla. Karukosken aikaisemmat pitkät teatterielokuvat Napapiirin sankarit (2010), Kielletty hedelmä (2009), Tummien perhosten koti (2008) ja Tyttö, sinä olet tähti (2005) ovat kaikki olleet menestyksiä lippuluukuilla. Elokuvien lisäksi Karukoski on ohjannut TV-sarjoja ja n. 200 mainosta. Napapiirin sankarit oli vuoden 2010 katsotuin elokuva Suomessa keräten n. 385 000 katsojaa elokuvateattereissa. Tällä hetkellä Dome työstää elokuvaa nimeltä Leijonasydän. Elokuva kertoo uusnatsista, joka rakastuu kiihkeästi naiseen, jolla on tummaihoinen poika.

Kommentoi

Kommentit