JoonasBoston Marathon 2014

Nyt se on varmaa.

Pääsen juoksemaan Bostonin marathonin ensi vuonna!!

Malttamattomana olen ravannut BAA:m sivuilla metsästämässä itseäni lähtöluettelosta ja tänään koitti vihdoin se päivä, kun se oli ilmestynyt sinne! Miten mahtavaa! Tämä oli toinen kerta, kun minulla oli mahdollisuus hakea Bostoniin ja koska missasin ensimmäisen mahdollisuuden, päätin, että tätä en tule enää missaamaan. Ja nyt se on siis varmaa, että pääsen juoksemaan ensimmäistä kertaa Marathon Major -sarjan kisassa. Toivottavasti näitä mahdollisuuksia tulee jatkossa lisää.

boston marathon

Tämä tarkoittaa sitä, että syksyn viimeisten kisojen jälkeen on luvassa muutaman viikon kevyempi jakso, mutta sitten onkin jo aika aloittaa harjoittelu kohti Bostonia. Samalla pitää alkaa myös säästämään rahaa, koska reissusta ei ole tulossa mikään halvin mahdollinen. Toisaalta taas Boston on ollut haaveenani ensimmäisestä marathonista lähtien ja näen sen itse unelmieni täyttymykseksi. Siksi siitä huvista voikin maksaa jonkin verran enemmän kuin normaalista reissusta. Nyt pitää vaan alkaa metsästämään hyviä hotelleja ja lentoja!

Ohjelma Bostoniin on jo lähes valmis, koska tulen harjoittelemaan samalla, hieman muokatulla Danielsin ohjelmalla kuin millä harjoittelin onnistuneesti tämän vuoden Tukholman marathonille. Luvassa on siis aluksi maltillinen volyymipainotteinen peruskuntokausi ennen 18:sta viikon kovempaa jaksoa. Ainoa ongelma harjoittelun suhteen tulee olemaan siinä, että joudun tekemään paljon kovia harjoituksia keskellä Suomen talvea, joka tulee olemaan haaste. Onneksi rataharjoittelu on tullut tutuksi viimeisten kuukausien aikana eli tulen varmasti talvellakin viettämään aiempaa enemmän hallissa. Ja toivon mukaan minulle tarjoutuu mahdollisuuksia päästä talven aikana myös ulkomaille, jotta pääsisin tekemään muutaman kovemman harjoituksen lumettomilla teillä. Käyn ohelmaa tarkemmin läpi sitten, kun pääsen sen kimppuun, mutta jo nyt voin sanoa sen, että vauhdit ja jossain määrin myös volyymit tulevat muuttumaan jonkin verran kovemmiksi, koska pitäähän sitä aina yrittää kehittyäkin.

Jos olet lähdössä Bostoniin niin minulle voi hyvin laittaa mailia (joonas@arcticsportaddicts.fi), koska olisihan se aina mukavaa nähdä muitakin suomalaisia joko ennen kisaa tai kisan jälkeen.

Nyt on pakko jatkaa fiilistelyä! Hyvää viikonloppua!

Kuvat: BAA

2 comments

Kommentoi

Kommentit

  1. Kylläpä kuulostaa hyvältä toi reissu! Voimia ja tsemppiä tulevaan koitokseen! Mielenkiinnolla seuraan, miten treenit ja kunto kehittyy kohti kevättalvea!