JoonasBose Sie2i Sport -kuulokkeet ASA:n testiin

Muusikin kuuntelu urheilussa on todella suosittua, mutta ei kuitenkaan aina mitenkään ongelmatonta. Siksi en usko, että olen ainoa ketä ovat häirinneet irtoavat kuulokkeet juoksu- tai muiden treenien aikana tai sitten piuhat ovat hajonneet kulutuksesta. Kirjoittelin jo aiemmin Urbanearsin Medis -kuulokkeista, jotka sitten lopulta hommasinkin, mutta ne eivät valitettavasti sopineetkaan niin hyvin urheiluun kuin aluksi ajattelin. Eli uusien kuulokkeiden metsästys jatkui. Sain testiin reilu viikko sitten Bosen uudet Sie2i Sport kuulokkeet, jotka saattavat hyvinkin olla vastaus ongelmiin, jotka ovat häirinneet kuulokkeissa.

Bose Sie2i Sport -kuulokkeet ovat nimensä mukaisesti suunniteltu urheiluun. Ne kestävät valmistajan mukaan hyvin hikeä ja muuta kosteutta ja silokonipalat (3 eri kokoa) kuulokkeissa pitävät kuulokkeet paikoillaan kovemmankin harjoittelun aikana. Tämän lisäksi Reebok on suunniltellut Boselle käsivarsikotelon, joka pitää myös hyvin kosteutta. Kotelo on tehty joustavasta ja hengittävästä, useimpiin älypuhelimiin ja MP3-soittimiin mukautuvasta kankaasta, ja siinä on käyttöä helpottava kosketusnäyttöikkuna sekä paikka avaimille. Jos soitinta tai puhelinta ei halua pitää käsivarsikotelossa, on piuhaa tarvittaessa mahdollisuus pidentää niin, että se yltää muuallekin. Kuulokkeissa on myös kaukosäädin musiikin säätämiseksi tai puheiluihin vastaamiseen.

Reebok_bose_kotelo

Testit ovat jo alkaneet ja niissä kiinnitetään huomiota etenkin kuulokkeiden pysymiseen korvissa sekä liittimien sekä piuhojen kestoon niin kosteutta kuin vetoakin vastaan. Ensifiiliksistä voin jo sanoa, että ainakin salilla kuulokkeet ovat pysyneet hyvin korvilla ja äänenlaatu on ollut loistava, mutta todellinen testi koittaa, kun pääsen pian taas juoksemaan. Kaiutinelementit on peitetty hydrofobisella kankaalla, joka eristää kosteuden, mutta päästää äänen läpi. Äänenlaadun lisäksi positiivinen asia on ollut se, että kuulen samaan aikaan jonkin verran myös ympäristön ääniä, joka tulee tarpeeseen juostessa ja pyöräillessä. Arvostelua tuotteesta on luvassa noin kuukauden sisään, minkä lisäksi tuotetta testataan vielä talvisemmissa olosuhteissa, kun lämpötilamittari putoaa reilusta nollan alapuolelle.

Kuvat ja lähteet: Bose, wikipedia

1 comment

Kommentoi

Kommentit