JoonasBeat juoksukello

Adrien Guenetten suunnittelema Beat juoksukello tai -mittari on jokaisen musiikkia juostessaan kuuntelevan ”tämä-on-pakko-saada” -tuote. Monet juoksijat haluavat mielellään kuunnella juostessaan musiikkia, mutta sen toteuttaminen on usein hieman ongelmallista. Ensimmäinen ongelma ovat  kuulokkeet ja niiden pysyminen korvissa (ks. Urbanears -artikkeli) ja toinen on musiikin tai äänenvoimakkuuden säätäminen juoksun aikana vie usein huomion pois olennaisesta. Tämä on ainakin itselläni ollut yksi merkittävä syy siihen, että en kuuntele kovien harjoitusten yhteydessä musiikkia. Beat juoksukellon pitäisi tuoda tähän kuitenkin muutos.

Mitä Beat sitten pitää sisällään? Beat parittaa lempimusiikkisi suoritustesi tilastoihin, jotka motivoivat sinua matkan aikana. Se mittaa matkaa, aikaa, nopeutta sekä sykettä ja näiden kautta kello oppii puskemaan sinua eteenpäin suorituksiesi aikana. Kello on siis homman keskipiste, johon footpod, sykevyö sekä Beat sormus yhdistyvät. Tässä vaiheessa varmaan jo mietit: ”Miten kuulokkeet liitetään?” Kellossa on bluetooth ominaisuus eli langaton yhteys löytyy myös kuulokkeiden kohdalla. Vaihtoehtoisesti kuulokkeet ovat myös mahdollista liittää standardi 3,5mm plugilla. Kellon ”juju” piilee siinä, että sormessa olevan Beat -sormuksen ja käden liikkeen kautta pystyt säätämään kaikkia kellon toimintoja, ei sinun tarvitse tuijutella samaan aikaan näyttöä. Aika hieno, eikö? Liikkeet ovat yksinkertaisia ja helppo muistaa eli homman pitäisi toimia aika sujuvasti. Kellon saa näppärästi liitettyä tietokoneeseen USB:n kautta, joka on sijoitettu kellon rannekkeeseen. Näin voit ladata treenisi koneelle samalla, kun pumppaat uudet musat 16GB:n kovalevylle kelloon.

Koska homman nimenä on nimenomaan musiikin motivoivan vaikutuksen tuottaminen mahdollisimman helposti on syytä kertoa tästä muutama fakta. Kellossa oleva Smart DJ -ohjelma oppii, mitkä kappaleet motivoivat sinua ja soittaa ne, kun suorituskykysi alkaa laskea. Ohjelma on muutta automaattisesti soittolistan sellaiseksi, että ”voimabiisit” siirtyvät jonossa eteenpäin. Jotta voisit keskittyä täysin juoksuusi, kello kertoo halutessasi puheohjelman avulla esimerkiksi nopeuden, matkan, sykkeen ja niin eteenpäin.
Täytyy sanoa, että kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta! Jää vain nähtäväksi mikä tuotteen hinta on…

Kommentoi

Kommentit