JoonasBack to Basics

Nyt, kun juoksutavoitteet ovat siirretty ensi vuodelle, on  keksittävä toisenlainen suunnitelma ja ohjelma syksyn treeneihin. Siksi listasin tänään aamulla asiat, joita haluan kehittää kropassani, jotta voisin kehittyä paremmaksi juoksijaksi. Mentaalinen puoli on mielestäni se tärkein, mutta itselleni se on enemmänkin motivaation lähde ja lopputuote, joka mahdollistaa juuri muiden osa-alueiden harjoittamisen. Koska motivaatio-ongelmia ei ole ja halu kehittyä on suuri, keskityn nyt enemmänkin fyysisen puolen kehittämiseen. Henkinen puoli seuraa ja kehittyy sitten mukana treeneissä.

Jos unohdetaan akillesjänne ja vasen nilkka, jalkojen suhteen tärkein asia on juoksuvoiman lisääminen ilman että lihasmassaa tulisi liikaa. Varsinkin takaketjun vahvistaminen ja voimantuoton lisääminen pakaroihin ja takareisiin tulee olemaan agendalla seuraavien kuukausien aikana. Pakaroiden vahvistaminen liittyy olennaisesti myös keskivartalon treenaamiseen. Lantioseudulle ja siitä ylöspäin pitää saada lisää voimaa ja kestävyyttä, jotta pystyn pitämään juoksuasennon kasassa kovemmilla vauhdeilla. Juoksuasentoon taas liittyy olennaisesti hartiaseudun ja selän treenaaminen. Selän, hartioiden ja olkapäiden täytyvät olla vahvat, jotta kädet pysyvät juoksussa riittävän takana. Näin rintakehä saa tilaa edessä ja hengitys on helpompaa.

Suurin fokus tulee kuitenkin olemaan jalkaterissä. Luonnollisesti tulehtuneen akillesjänteen fiksaaminen kuntoon on tärkeää, mutta samalla on pidettävä mielessä toinen jalkaterä. Jo syövän jälkeen oikea jalkaterä joutui koville, kun hypin lähes kaksi vuotta putkeen kepeillä. Seuraus oli se, että se joutui hieman liian koville, minkä takia esimerkiksi metatarsaalialue (jalkaterän poikittaiskaari) laskeutui. Eli luvassa on myös varvasjumppaa ja nilkkojen voimistamista.

Huomenna on luvassa todella mielenkiintoinen alkuilta, koska pääsen käymään läpi Redcordin salaisuuksia Helsinki Core Trainersin porukan kanssa. Homma on jo osittain tuttua muutamien liikkeiden suhteen, mutta treenaaminen ammattilaisten kanssa on kuitenkin aina palkitsevaa!

Näistä osa-alueista on luvassa tarkempia kirjoituksia myöhemmin, nyt alan fiilistelemään näitä adidaksen kaunokaisia, joista on lisää juttua viikonlopun aikana.

joonas laurila

Kommentoi

Kommentit