JoonasAnalyysiä viime viikon treeneistä

50km rajapyykki lähestyy

Viime viikolla hakattiin tilastoihin jo 48km! Kun päälle lasketaan vielä 3 fillaritreeniä niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen. Viikko oli todella kiireinen töiden osalta eli siihen nähden oli pienoinen yllätys, miten paljon ehdin kuitenkin lopulta treenata. Viikon huipputreenit olivat maanantain 10km kiihtyvä, joka tuntui tosi hyvältä. Sykkeet tosin huitelivat vielä korkealla, joka nyt osittain johtui siitä, että olin pukeutunut kuin ulkona olisi ollut miinus kymppi. Palauduin kuitenkin treenistä tiistaihin mennessä eli treeni ei mennyt sentään yli.

joonas laurila suunto ambit 3 sport joonas laurila suunto ambit 3 sport

Viikon toinen kohokohta oli eilinen sisäfillaritreeni. Ajatuksena oli tehdä kevyt pitkä, mutta aamulla väsytti niin paljon, että aikaa jäi lopulta vain reilu 90min treeniin. Siksi valitsin vaihtoehto B.n eli pitkän sijaan tein pyöritysharjoituksen, jossa pyrin pitämään kadenssin mahdollisimman paljon yli 100rpm:n. Jalat tuntuivat heti alkuun tosi hyviltä ja pienen alkulämmön jälkeen treeni lähti käyntiin todella hyvin. Poljin vajaat 60km suht koht kevyellä vastuksella ja alle 150bpm:n keskisykkeillä. Suurin yllätys oli kuitenkin se, että keskikadenssini oli harjoituksen päätyttyä itselle huikeat 113bpm!! En ole koskaan aiemmin testannut polkea näin pitkää aikaa itselle niin kovalla pyöritysnopeudella. Tyypillisesti olen polkenut enemmänkin juoksua vastaavilla kadensseilla ja siksi välillä tuntuikin aika hankalalta pyörittää. Loppua kohden jalkojen hermotus alkoi kuitenkin toimia paremmin ja sain jopa nostettua kadenssia. Olen supertyytyväinen siihen, miten hyvin treeni sujui!

joonas laurila suuntojoonas laurila suunto kadenssi

Kaiken kiireen keskellä viikko oli todellinen napakymppi ja kun kroppa tuntuu kestävän ja kunto nousevan niin kelpaa sitä treenata. Kehonhuoltoon olen käyttänyt paljon aikaa ja se on maksanut kyllä itsensä takaisin korkojen kera.

Tämän viikon ohjelma on seuraavanlainen:

  • Maanantai: Reipas kymppi + kehonhuolto
  • Tiistai: Palauttelua 10-20km valmennusten ohessa + voima + kehonhuolto
  • Keskiviikko: Fillarointi (pyöritystreeni) + juoksu PK + kehonhuolto
  • Torstai: Kevyt 10-12km + liikkuvuus
  • Perjantai: Palauttava juoksu tai fillarointi + kehohuolto
  • Lauantai: Lepo
  • Sunnuntai: Lepo tai Pitkä fillarointi + kehonhuolto

Viikko ainakin alkoi hyvin päivän juoksutreenin parissa. Vaatteita oli taas aivan liikaa ja se teki lenkistä rasittavamman kuin, mitä olin suunnitellut, mutta kymppi taittui nastassa syyssäässä ihan kivasti 4:10min/km keskivauhdilla ja kadenssikin nousi jo yli 170:n!

Kirjoittelen myöhemmin tällä viikolla ajatuksiani omasta juoksutekniikastani ja sen kehistyskohteista näin loukkaantumisen ja leikkauksen jälkeen. Yritän purkaa ja selvittää hieman omaa tapaani analysoida omaa tapaani analysoida omaa tekniikkaani ja hermotustani.

Mahtavaa juoksuviikkoa!

Kommentoi

Kommentit