JoonasJalkineteollisuuden tulevaisuus – adidas Futurecraft 3D?

Adidas puristi maailmalle vajaa 24 tuntia sitten sneek peakin 3D-printatusta lenkkaristaan, joka liittyy uuteen Futurecraft 3D -projektiin. Muistutan jo tässä vaiheessa, että kyse on vielä toistaiseksi prototyyppivaiheessa olevasta projektista.

Juttu kiinnostaa silti, ainakin itseäni ja vieläpä kahdesta syystä. Olen ensinnäkin seurannut 3D-printtauksen kehittymistä ja sen liittymistä kenkäteollisuuteen. Toinen ja merkittävämpi asia tässä on tietenkin juoksu ja urheilu yleensä. On yksi asia tehdä vapaa-ajankenkä kuin juoksu- tai joku muu urheilukenkä. New Balance on testannut jo pidempään 3D-printattuja ulkopohjia piikkareissa ja uskoisin, että asia on näin myös muiden valmistajien kohdalla. Koska 3D-printtaus taittuu ns. tavallisiin juoksukenkiin onkin sitten toinen asia.

 

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=3RucyZiPfjw&w=560&h=315]

 

Futurecraft 3D -projektin johtohenkilöt, Erik Liedtke ja Paul Gaudio kertoivat Fast Companyn haastattelussa, että adidaksen tavoitteena on saavuttaa uudenlainen kustomioinnin aste. Tulevaisuudessa tavoitteena on, että asiakas voi juosta juoksumatolla kaupassa ja juoksun datan kautta asiakas voi saada täysin omien tarpeiden mukaisen välipohjan kenkiinsä, joka palvelee omia tarkoitusperiä. Näin jalkavalmmaiselle tämänlainen ajatus on täyttä hunajaa!

Fast Companyn mukaan adidas on hakenut ulkoista inspiraatiota jalkineteollisuuden ulkopuolelta muun muassa Googlelta ja Pixarilta. Tavoitteena on toimia näiden ja muiden kumppaneiden kanssa yhteistyössä Brooklyniin ja Berliiniin varta vasten perustetuissa ”farmeissa”

Tässä vaiheessa ei ehkä kannata vielä hyppiä ilmaan ja huutaa ”Tervetuloa tulevaisuuteen!”, koska Futurecraft 3D -projekti on vielä jonkinmoisen matkan päässä massamarkkinoista. Töitä on tehtävä ja paljon. Tällä hetkellä adidaksen ajatuksena on saada todella rajoitettu määrä tuotteita liikkeellä kesällä 2016. Se on jo alku, eikä yhtään hullumpi. Suurempi tavoite on sitten saada tuotteet kaikkien saataville mahdollisimman nopeasti samalla, kun 3D tulostusteknologian mahdollisuudet tuodaan osaksi in-strore kokemusta.

Ehkä vihdoinkin olisi mahdollista saada täydelliset kengät jalkavammaiselle? Antaisin melkein mitä vaan, että pääsisin testaamaan kenkiä.

Lähde: FastCoDesign

Kommentoi

Kommentit