Joonasadidas adiZero feather 2 ASA:n testiin!!

Kuten viime postissani kerroin, sain adidakselta todella mielenkiintoisen setin juoksukenkiä testiin. Tästä setistä pääsee ensimmäiseksi esittelyyn adidas adiZero feather 2, joka on vielä Suomessa hieman tuntemattomampi kenkä. Kengän ensimmäistä versiota, joka julkaistiin viime vuonna, ei ainakaan osunut silmiini Suomen maaperällä. No, nyt tuote on onneksi saapunut myös Suomeen ja kenkä on bongattu ainakin Helsingin Mikonkadun Intersportista.

Adidas adizero feather 2:n ominaisuudet

  • Paino: Noin 207 grammaa (US 9)
  • Päällinen: Mahdolisimman hyvin hengittävä Air Mesh -päällinen, johon on liitetty hitsattu Sprint Web tukirakenne
  • Vaimennus: adiPRENE+ päkiässä, muuten välipohjan EVAn kautta tapahtuva vaimennus
  • Ulkopohja: adiWEAR kumia
  • Kiertojäykkyystuki: Sprint Frame
  • Istuvuus: Kannasta päkiään suhteellisen kapea, varvasboksi on myös suhteellisen matala.

Perustiedoista voi huomata, että adizero feather 2 on todella tehty kevyeksi ja hengittäväksi kengäksi niin kisoihin kuin kovempiin vetoharjoituksiinkin. Itse sanoisin myös, että ainakin ensituntuman perusteella kenkä voisi toimia hyvin myös muissakin harjoitteissa, koska se on keveydestään huolimatta yllättävän kiertojäykkä ja stabiili. Tämä on todennäköisesti adidaksen kehittämän Sprint Framen ansiota. Sprint Frame kulkee kenkän välipohjan päällä antamassa tukea ja tehoa ponnistukseen siten, että se pyrkii viemään askelta oikeaan suuntaan ja vähentämään sisä- tai ulkokiertoa. Sprint Framen toiminnallisuudesta en osaa toistaiseksi sanoa vielä enempää, mutta tarkoituksena on testijakson aikana selvittää, kuinka voimakasta ohjaavuus todella on. Ensitestien perusteella tätä ei ole ainakaan vielä huomannut, mikä on ehdottomasti positiivinen asia.

Tässä nyt siis alkuun hieman speksejä, mietitään ominaisuuksia sitten tarkemmin, kun testit ovat ohi. Kenkä vaikuttaa kuitenkin todella mielenkiintoiselta ja odotan innolta tulevia testejä!

2 comments

Kommentoi

Kommentit