JoonasAdidas Adipure Trainer

Adidas julkaisi alkusyksystä oman vastauksensa barefoot ilmiöön, AdiPure Trainerin. Monissa blogeissa ja uutisissa on keskitytty juoksuaspektiin, mikä on osittain sumentanut sen faktan, että Adipure Trainer on treenikenkä, ei juoksukenkä. Tämä on fakta, joka kannattaa pitää mielessä, kun saadaan jossain välissä tossua Suomeen ja toivottavasti myös ASA:n testiin. Tästä johtuen keskitynkin nyt enemmän siihen, mitkä kengän ominaisuudet ovat ja missä käyttötarkoituksessa siitä voisi olla suurin hyöty.

Adidas Adipure Trainer on siis barefoot treenikenkä, jonka on tarkoitus vahvistaa kehon oman biomekaniikkaa. Varpaat ovat vapautettu toisistaan, mikä auttaa käyttäjää vahvistamaan jalkapohjan pieniä lihaksia sekä jalkojen muita tärkeitä tukirakenteita. Eli aika peruskauraa barefootmaailmassa. Pohjan kumi jatkuu kengissä yli lestin reunojen, mikä parantaa pitoa. Pintamateriaalin venyvä tekstiili on sen sijaan pieni kysymysmerkki. Vaikka tämä parantaakin istuvuutta voi ongelmaksi muodostua tekstiilin venymisominaisuuksien heikkeneminen eli se ei enää välttämättä jaksa palauttaa tietyn ajan kuluttua. Varsinkin koordinaatioharjoituksissa, jotka tapahtuvat sivuttain, voi tulla ongelmia. Tämä toisaalta selviää vasta testaamisen jälkeen. Kuvien perusteella kun on aika vaikea heittää tarkempia arvioita. Tässä kuitenkin hieman videota ja kuvia Adipure Trainerista.

Adidas_Adipure_Trainer_5Adidas_Adipure_Trainer_4

Adidas_Adipure_Trainer_3Adidas_Adipure_Trainer_2

Runbloggerin mukaan Vibram, FiveFingersin valmistaja haastoi oikeuteen menneenä syksynä Filan, joka julkaisi neljävarpaisen barefoot tossun, Skele Toasin, eli Adidasta ei selvästi pelota mahdolliset patenttihaasteet. Barefoot tai niin sanotus minimalist juoksu- tai treenikengät ovat kasvattaneet räjähdysmäisesti myyntiä jenkeissä, minkä takia myös isoilla valmistajilla on painetta päästä osingoille. Jokainen voi tehdä itse johtopäätöksensä näiden kolmen mallin yhdenmukaisuuksista ja eroavaisuuksista alla olevista kuvista.

Adidas_Adipure_Trainer_1fila_Skele_toas_1Vibram_fivefingers_bikila_1

Kuvat ja lähteet:

  • sportlantis.com
  • shopadidas.com
  • runblogger.com
  • fila.com

Kommentoi

Kommentit