Herkku -ruokaviikko ja kirja-arvonnan voittaja

Tervetuloa seuraamaan meidän ruokaviikkoa Hanna Stoltin Herkku -kirjan tahtiin. Homma käynnistyi tietysti ruokakaupassa käynnillä. Ruokakaupassa käynti ja tarvittavien raaka-aineiden hankinta noudatteli meille totuttua kaavaa. Käytämme perustarvikkeiden hankintaan lähes aina Lidliä, yksinkertaisesti siitä syystä, että se on edullinen ja tarjoaa pääasiassa erittäin hyvän valikoiman kasviksia, jotka ovat ruokavaliomme perusta. Lidlissä asioidessani pyrin aina valitsemaan kotimaisia kasviksia

Lue lisää ›

Blenderiviikko 6/7 – Parempi pinaattikeitto

Blenderin parhaina puolina mainittakoon sen kyky yllätys, yllätys! soseuttaa, eli toisin sanoen piilottaa kaikenlaista mukavan värin ja suutuntuman alle. Lasten lautasilta löytyykin nyt usein aineksia, jotka normaalisti jäävät tiukkaan seulaan tai aiheuttavat syrjintää sopassa. Mikäli sitä ei voi nähdä, sen voi vain maistaa. Ja tämä on positiivinen lähtökohta. Pinaattikeitto… Sitä voi ostaa valmliina kuutioina pakastealtaasta tai vastaavaan

Lue lisää ›

Blenderiviikko 5/7 – Eilisen puuron uusi elämä

Tämä posti ei kerro kuinka ylijääneestä puurosta tehdään helposti maailman herkullisinta leipää. Yksinkertaisesti siitä syystä, että en ole moiseen puuroleipään törmännyt. Puurokattilaan jääneeseen puuronjämään, jota ei tahdo heittää roskiin sen sijaan törmään viikottain. Kyllästyin epäonnistumaan tunteja kestävissä puuroleipäprojektissa, joten kehitin tilalle puurorahkan, puurojogurtin tai kotoisammin puurovatkulin. Puurovatkuli on hienostuneempi versio omasta tavastani säilöä eiliset puurot jääkaappiin ja rääppiä

Lue lisää ›

Blenderiviikko 4/7 – Proteiinismoothie

Olen ennenkin kirjoitellut siitä kuinka kroppani kaipaa lisäproteiinia palautuakseen treeneistä. Oma sokeriton ruokavalioni on kuitenkin johtanut siihen, että suurin osa valmiiksi maustetuista ja makeutetuista proteiinijuomista ja proteiinijauheista jää kaupan hyllylle. Näin, vaikka makeutusaineena niissä usein käytetäänkin jotain keinotekoista makeuttajaa. Maustamattomat proteiinijauheet eivät ilmeisesti ole mitenkään suuren kansan suosiossa, mutta Ruohonjuuren lähetyksessä saapunutta Foodinin maustamatonta heraproteiinia

Lue lisää ›

Blenderiviikko 3/7 – Raakaporkkanacupcaket

Harmaana valjenneen keskiviikon piristykseksi tänään on jaossa ihana porkkanakuppikakkujen resepti. Näitä kuppikakkuja ei tarvitse laisinkaan paistaa, ja makeus niihin tulee taateleista. Reseptillä syntyy noin 8-12 porkkanakuppikakkua riippuen hieman siitä miten suurista vuoista näitä tarjoilee. Kuppikakut ovat ehdottomasti lusikoitavia, joten kata kaikille herkuttelijoille myös lusikat. Porkkanakuppikakkujen ”taikinamassa” sopii erinomaisesti myös laseista tai lasipurkeista tarjottavaksi. Porkkanakuppikakkujen pohjaa,

Lue lisää ›

Blenderiviikko 2/7 – lime-kukkakaalikeitto

Froothien Optimum 9200A tehosekoittimen testailu jatkuu ja laskiaistiistain kunniaksi tarjolla on valkoinen ja pehmeän kermainen pääruoka. Hyvä vaihtoehto pullalle! Trendikkäästä kukkakaalista on leivottu viime aikoina pizzaa ja sillä korvattiin tänä vuonna joulukinkkukin, mutta meillä kukkakaalia tulee syötyä lähinnä sellaisenaan tai keitoissa. Kukkakaali toimii ihanasti thaikeitoissa, joissa kasvikset ja kookoskerma yhdistyvät tulisiin makhuihin. Halusin kuitenkin löytää kukkakaalille ja

Lue lisää ›

Blenderiviikko 1/7 – vihreä superfoodsmoothie

Reipasta viikon alkua! Olen saanut testailla kotikeittiössä Froothien Optimum 9200A tehosekoitinta ja jakaakseni tätä riemua keräsin tämän viikon jokaiselle päivälle muutamia suosikkireseptejäni jaettavaksi. Testiin saapuneesta blenderistä lisätietoja tässä edellisessä postauksessani. Nyt keskitytään viikon verran siihen, millaista ravintoa olen tällä loihtinut. Koska maanantait on noh, maanantai, päätin aloittaa seitsemän päivän reseptikimaran tällä vihreällä superfoodsmoothiella. Joka antaa voimaa

Lue lisää ›

Testiin Froothien Optimum 9200A tehosekoitin

Sulatettuani vanhan Kenwoodin blenderin pohjan liedellä olen haaveillut paremmasta blenderistä. Sellaisesta, jolla smoothiet, keitot ja pähkinömaidot syntyisivät nopeasti ja helposti. Meillä syödään aika puhdasta ruokaa. Lähes aina itse valmistettua (paitsi joskus, useimmiten loppuviikosta ranskiksia ja soijanakkeja jos on mun kokkausvuoro ja olen hyvin vähissä). Ja meillä on usein kiire. Kahden yrityksen ja kolmen koululaisen vuoroviikkoinen uusperhe-elämä, sekä

Lue lisää ›