Jokaiselle vegaaniset valmisruoat, kaoottisen viikon pelastus ja armeliaamman arjen salaisuus

Saimme ihanan lähetyksen Jokaiselle vegaanisia valmisruokia, jotka nappasin mukaani ihan naapurista, Vaasankadun Vegekaupasta. Eivät tienneet paketin lähettäjät, enkä tiennyt minäkään vielä lähetystä noutaessani, että se saapui kreivin aikaan. Nimittäin pelastamaan kamalimman viikon naismuistiin. Taiteilu kolmen lapsen uusperhekuvioiden, kahden yrityksen ja ELÄMÄN kanssa on joskus harvoin liikaa. Viime viikolla se kaikki oli. Konttasin maanantaista torstaihin ja

Lue lisää ›

Vihreä ja punainen linssilasagne

Olen aina pitänyt lasagnesta ja sen valmistamisesta. Nuorena tyttönä se oli ensimmäisiä ruokia Ratatouillen ohella, jonka opettelin tekemään ”by the book”. Viime vuosina olen löytänyt ruonalaitosta ja itsestäni uusia rennompia ulottuvuuksia, joiden tulokset ovat päivä päivältä parempia. Vegeperheessä erilaiset ”soijajauhelihamakarniruoat” ovat ihan peruskamaa, mutta aikuisille kokkaan usein lasagnea, jolla ei ole mitään tekemistä makaronin, juustokastikkeen tai

Lue lisää ›

Porkkanakakkupuuro – eväsviikon huipennus

Kulunut viikko oli kaikin puolin hektinen. Yrittäjänä toimin työntekijän lomittajana ja muiden hommien lomassa huolehdin puodistamme. Pitkät päivät tuli taklattua pääosin eväillä ja 4/5 viime viikon lounaista oli puuroa. Onneksi pidän puurosta. Puuro on helppo, herkullinen ja halpa ruoka. Puuro on loistava eväsruoka, sillä se ei mene pahaksi ja hätätilassa puuron voi vetäistä ihan keittämättäkin, kuten

Lue lisää ›

Alku, aloitus ja nopea lopetus?

Muistan lapsuudessani ja nuoruudessani isäni pohtineen, että pikadieetti sana tulee varmaan siitä nopea aloitus ja lopetus -tyyppisestä toiminnasta, joka erilaisiin kuureihin yleensä liittyy.  Teemadietit ja nopeat aloituset leimaavat tammikuuta ja muuten ne saavatkin jäädä omaan arvoonsa, mutta vegaaninen tammikuu ja parasta aikaa käynnissä oleva Vegaanihaaste ovat saaneet monenlaisia ajatuksia pyörimään päässäni. (Suosittelen ehdottomasti vielä liittymään mukaan

Lue lisää ›

Herkku -ruokaviikko ja kirja-arvonnan voittaja

Tervetuloa seuraamaan meidän ruokaviikkoa Hanna Stoltin Herkku -kirjan tahtiin. Homma käynnistyi tietysti ruokakaupassa käynnillä. Ruokakaupassa käynti ja tarvittavien raaka-aineiden hankinta noudatteli meille totuttua kaavaa. Käytämme perustarvikkeiden hankintaan lähes aina Lidliä, yksinkertaisesti siitä syystä, että se on edullinen ja tarjoaa pääasiassa erittäin hyvän valikoiman kasviksia, jotka ovat ruokavaliomme perusta. Lidlissä asioidessani pyrin aina valitsemaan kotimaisia kasviksia

Lue lisää ›

Seuraa ruokaviikkoa ja osallistu Herkku -kirjan arvontaan!

Hanna Stoltilta ilmestyi hiljattain toinen keittokirja, upean Aamupala -kirjan seuraaja Herkku – Ravintorikasta ruokaa koko perheelle. Sain tutustua kirjaan, valitsin sieltä ensi viikon menumme ja vieläpä arpoa yhden kirjan lukijoideni/seuraajieni kesken. Tervetuoa siis tutustumaan ruokaviikkoomme ja Hannan uutuuskirjaan! Arvontaan voit osallistua kommentoimalla mitä ruokaa meidän valinnoista haluaisit itse laittaa tai maistaa! Yksi onnekas saa upean 300-sivuisen Herkku

Lue lisää ›

Parempaa kasvisruokaa – ihana vihreä linssikeitto

Pavut, herneet ja linssit ovat todellisia arjen superfoodeja. Ne ovat ehkä kuitenkin monelle niitä ”vaikeita” kasvisruoan raaka-aineita, sillä mieleen tulevat pitkät keittoajat ja kuivattujen papujen liottaminen. Suosittelen ohittamaan vanhat ennakkoluulot ja opettelemaan palkokasvien hyödyntäminen ruoanlaitossa ihan välittömästi. Pikaruoaksikin linssit ja pavut sopivat, sillä niitä on saatavilla myös valmiiksi kypsennettyinä, jolloin voi unohtaa keittoajat ja liottamiset. Palkokasvit ovat

Lue lisää ›

Paremmat retkieväät, ihanat kesäruoat

Olen jo pitkään opetellut laittamaan kesällä ruokaa raaka-aineista, joiden säilyttämiseen ei tarvita jääkaappia ja joiden valmistaminen onnistuu yhdellä spriikeittimellä. Kesäisin kuljemme kalasaaliin toivossa, mukana aina ruokaa, josta syntyy ateria kalan kanssa tai ilman. Tänäkin kesänä ruokia reissun päällä valmistui yli sata. Napsasin tähän omia suosikkejani matkan varrelta. Ruoat ovat gluteenittomia, maidottomia, sokerittomia ja tosi herkulllisia. Ennen

Lue lisää ›

Blenderiviikko 6/7 – Parempi pinaattikeitto

Blenderin parhaina puolina mainittakoon sen kyky yllätys, yllätys! soseuttaa, eli toisin sanoen piilottaa kaikenlaista mukavan värin ja suutuntuman alle. Lasten lautasilta löytyykin nyt usein aineksia, jotka normaalisti jäävät tiukkaan seulaan tai aiheuttavat syrjintää sopassa. Mikäli sitä ei voi nähdä, sen voi vain maistaa. Ja tämä on positiivinen lähtökohta. Pinaattikeitto… Sitä voi ostaa valmliina kuutioina pakastealtaasta tai vastaavaan

Lue lisää ›

Blenderiviikko 5/7 – Eilisen puuron uusi elämä

Tämä posti ei kerro kuinka ylijääneestä puurosta tehdään helposti maailman herkullisinta leipää. Yksinkertaisesti siitä syystä, että en ole moiseen puuroleipään törmännyt. Puurokattilaan jääneeseen puuronjämään, jota ei tahdo heittää roskiin sen sijaan törmään viikottain. Kyllästyin epäonnistumaan tunteja kestävissä puuroleipäprojektissa, joten kehitin tilalle puurorahkan, puurojogurtin tai kotoisammin puurovatkulin. Puurovatkuli on hienostuneempi versio omasta tavastani säilöä eiliset puurot jääkaappiin ja rääppiä

Lue lisää ›