Porkkanakakkupuuro – eväsviikon huipennus

Kulunut viikko oli kaikin puolin hektinen. Yrittäjänä toimin työntekijän lomittajana ja muiden hommien lomassa huolehdin puodistamme. Pitkät päivät tuli taklattua pääosin eväillä ja 4/5 viime viikon lounaista oli puuroa. Onneksi pidän puurosta. Puuro on helppo, herkullinen ja halpa ruoka. Puuro on loistava eväsruoka, sillä se ei mene pahaksi ja hätätilassa puuron voi vetäistä ihan keittämättäkin, kuten kävi perjantaina. Hyviä puurohiutaleita voi syödä kuten mysliä, joten päädyin lämmittämään pakastemarjat mikrossa ja isäämään joukkoon puurohiutaleet, banaania, proteiinijauhetta ja pähkinöitä. Lauantaina pidin taukoa puurosta, mutta sunnuntain kunnaiksi teki taas mieli puuroa.

Selailin herättyäni reseptejä toiveissa löytää jokin sunnuntai-aamun arvoinen puuroresepti ja erinäisten löydösten innoittamana päädyin keittämään tämän porkkanakakkupuuron. Puuro sopii kiireettömiin aamuihin, sillä sen valmistamiseen kuluu perusmeininkiä enemmän aikaa, vaikka erityistä hauduttelua ei vaaditakaan.

Porkkanakakkupuuro ja karamellisoidut omenaviipaleet

  • 1 keskikokoinen porkkana raastettuna
  • 1 dl puurohiutaleita
  • 1,5 dl mantelimaitoa
  • 1 dl vettä
  • 2 rkl Valo24 paahdettu & rouhittu pellava & tyrni (tai rouhittua pellavaa)
  • 1 tl kanelia
  • 1/4 tl muskottipähkinää
  • 1/2 tl aitovaniljaa
  • (pähkinärouhetta)
  • hunajaa, steviaa, agavesiirappia, kookossokeria makeuttajaksi oman tarpeen mukaan
  • puolikas omena
  • 1/2 tl kanelia
  • kookossokeria tai agavesiirappia

Lisää porkkanaraaste, puurohiutaleet, pellavansiemenrouhe ja mausteet paksupohjaisen kattilan pohjalle. Sekoittele hetken aikaa niin, että mausteet alkavat tuoksua ja paahtuvat hiukan. Lisää mantelimaito ja vesi, keitä n. 5 minuuttia.

Kaada puuro tarjoiluastiaan, puhdista kattila, kuumenna ja lisää pohjalle hiukan sokeria tai siirappia. Siivuta omena ohuiksi viipaleiksi ja asettele omenanviipaleet kattilan pohjalle ja ripottele päälle kanelia. Paahda kuumalla lämmöllä muutama minuutti. Käännä viipaleet kertaalleen. Koristele puuro omenanviipaleilla ja pähkinärouheella.

Vielä ehdit valmistaa tämän ihanan puuron vaikka iltapalaksi ja ensi viikkoa varten minulle on teille vielä toinenkin vinkki!

Maanantaina alkaa VEGETREENAAJAT -haaste. Kyseessä on 14 päivän ilmainen ravintovalmennus netissä, jonka sisällöstä vastaa Linda Kovanen; pitkän linjan vegetaristi, kotitalousopettaja, ravintovalmentaja ja hiljattain julkaistun VEGEÄ liikkujan kasvisruokaa -kirjan kirjoittaja. Ehdit vielä ilmoittautua mukaan haasteeseen tästä.

Reipasta viikkoa!

Noora

Kuva: Janne @ 624.fi

Kommentoi

Kommentit