Avokado-suklaamoussea!

Nyt on pimeä viikko puolessa välissä ja olen ollut tööt joka päivä. Huomisaamu jännittää, koska aamutuimaan pitäisi taas jaksaa pakata itsensä valmiiksi ja mennä jumppaan. Kuukauden verran on ollut erittäin suuren vaivan takana päästä sängystä ylös. Soitin aamulla äidille, joka oli kahdeksan maissa aamukaffella. Äityli kuulosti uneliaalta. Yritin iloisesti piristää, äiti möksäytti takaisin ”Eihän tässä ole mitään järkeä, tuolla on yö! Ei täällä voi asua.” Hyvin on kuitenkin asuttu monia kymmeniä vuosia. (En paljasta mamman ikää.)

Syksy on hienoa aikaa, kivasti saa poltella kynttilöitä, fiilistellä kirjan kanssa soffalla, mussuttaa suklaata, hörppiä glögiä, pikkujouluilla ja röhnöttää. Samalla väsyy, laiskistuu, sokeri ja hiilarit maistuu.

Jos marraskuussa jää hirmuiseen herkkukoukkuun ja haluaa kuitenkin yrittää tsempata syömisen kanssa, niin alla on kiva resepti. Tämän minä opin viime helmikuussa ja tykkäsin! Avokado-suklaavaahto auttaa kivasti makean vieroitusoireisiin, eikä ole ollenkaan pahasta! Ja jos teet tätä jollekin, älä kerro, että siinä on avokadoa 🙂

Tästä riittää ehkä neljälle, tai yhdelle rohmurähmylle

  •  2 kypsää avokadoa
  • 1,25 dl makeuttamatonta kaakaojauhetta
  • 1 dl maitoa, soijamaitoa tai kookosmaitoa
  • hunajaa maun mukaa
  • cashew-pähkinää maun mukaan
  • ripaus kanelia
  • ripaus suolaa

Sekoita aineet tasaiseksi blenderissä ja pidä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.

Mukaan voi kivasti laittaa kaikenlaista, vaikka banaania tai vaniliinisokeria (ihan vähän vaan). Koristeluun voit käyttää vaikka mustikoita ja cashew-pähkinöitä. Pääasia, että muistat maistella puuhatessa. Omnomnom! Niin ja mamma on 62.

 




Kommentoi

Kommentit